20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut alkavat – ”Todella kova alkulohko edessä”

Suomen 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisat alkavat perjantaina 12.7. Portugalin Matosinhosissa. Sudenpentujen ensimmäinen koetinkivi on Albania, jota vastaan suomalaiset pelaavat myöhäisottelussa kello 22:30 Suomen aikaa.

Suomen valmistavat maaottelut alkoivat reissulla Puolaan, josta tuliaisina kotiin lähti kaksi tiukkaa ottelua, joista jälkimmäisessä Sudenpennut ylsi voittoon saakka. Sen jälkeen joukkue on kohdannut kolmesti Portugalin – kahdesti kotikamaralla Salohallissa ja kerran kisapaikalla Matosinhosissa. EM-kisoja isännöivä Portugali on voittanut jokaisen kolmesta ottelusta. Keskiviikkona Sudenpennut pelasi vielä scrimmagen samoihin kisoihin valmistautuvan Ruotsin kanssa.

– Lukuun ottamatta Portugalia vastaan pelattua vieraspeliä olemme koko ajan kehittyneet ja olleet hyvä niissä asioissa, mitä olemme harjoitelleet. Valmiita emme ole vielä kohtaamaan kaikkea mahdollista, mutta joka tapauksessa joukkueen pitää kehittyä turnauksen aikana, jos haluamme pitkälle, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toisaalta ensimmäisen pelipäivän jälkeen alamme saamaan vastustajasta videota. Valmistautumisjakson pelit olemme menneet pitkälti niin, että olemme keskittynet oman tekemisen parantamiseen molemmissa päissä kenttää.

EM-kisojen alkulohko B:ssä ovat Suomen lisäksi Albania, Bulgaria, Tshekki sekä Romania. Avauspelissä Sudenpennut saavat vastaansa Albanian perjantaina 12.7. kello 22:30 Suomen aikaa.

– Todella kova alkulohko edessä. Tshekki, Romania ja Bulgaria on tunnetusti isokokoisia joukkueita ja heitä vastaan jäämme pieneksi kolmos- ja nelospaikoilla. Toisaalta meillä on vahva apu heikolta puolelta ja tuplaamme postin, niin sen pitäisi tasoittaa eroa ja toivon mukaan kääntää se meidän eduksi.

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue

# Nimi Syntymävuosi Kasvattajaseura
3 Henry Boyd 1999 Jyväskylän NMKY
4 Markus Rautasalo 2000 Munkkiniemen Kisapojat
7 Tomas Pihlajamäki 2000 Tapiolan Honka
8 Jesper Granlund 2000 Sykki
9 Niilo Kärkkäinen 1999 Muuramen Urheilijat
10 Ricky Waxlax 1999 Malmin Super Koris
11 Ville Virtaharju 2000 Linkki
12 Kalle Kalin 2000 Lappeenrannan NMKY
13 Eetu Lähdetniemi 2000 Munkkiniemen Kisapojat
14 Aleksi Liukko 1999 Malmin Super Koris
15 Aapeli Syrjämäki 1999 Hyvinkään Ponteva
20 Eetu Villa 1999 Tapiolan Honka
21 Joonas Timonen 2000 PuHu Juniorit
Päävalmentaja Jyri Lehtonen
Valmentaja Mikko Tupamäki
Valmentaja Petri Velling
Osteopaatti Aleksi Hakanto

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.