A-divisioonan EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi nauttimaan harvinaista herkkua, kun Sudenpennut kaatoivat Druskininkaissa Liettuan 43-58 (25-22).

Vähämaalinen ottelussa tuuli puhalsi purjeen toisella puoliajalla Suomelle, joka nousi kolmen pisteen tappioasemasta kuuden pisteen johtoon vieden kolmannen neljänneksen 12-21. Kun Liettua ei löytänyt lääkettä Suomen puolustuksen paineeseen, niin Sudenpennut tuuletti voittoa jättäen kotijoukkueen vain kuuteen pisteeseen päätösneljänneksellä.

– Koko meidän EM-valmistautuminen, aivan tammikuun Baltic Sea Cupista lähtien, olemme rakentaneet sen eteen, että meidän puolustustapa on aktiivinen, aloitteentekevä sekä vaihdamme paljon ja olemme rotaatioissa, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Eurooppalaisessa vinkkelissä se on persoonallinen tapa pelata. Tänään Liettua putosi tähän ansaan. He eivät löytäneet lääkkeitä meidän puolustusta vastaan.

Liettua on pitkäaikainen Suomen koripallon isoveli, josta Sudenpennut on onnistunut napsimaan voittoja harvakseen.

– Hienoa voittaa Liettua Liettuassa. Nykyisellä maajoukkueohjelmalla olemme käyneet täällä vuodesta 2007 lähtien. Aika usein seurauksena on ollut vähintään tukkapölly, niin kiva, että välillä näinkin päin, Lohikoski hymyili.

Takamiehet Valtteri Mervola (6/0) ja Teemu Suokas (9/1/6 syöttöä) olivat ratkaisevia tekijöitä kolmannen neljänneksen hyökkäyspurskahduksessa. Sentteri Touko Tainamo (9/11) teki hyvää työtä napsien kuusi hyökkäyslevypalloa. Suomen pistehai oli Mustapha Amzil (11/7).

Suomi pelaa Liettuaa vastaan uudestaan ensi maanantaina.