Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan Kazembe Abifin kanssa. New Jerseystä kotoisin oleva 201-senttinen ja 100-kiloinen Abif on tuttu kasvo Korisliigan kentiltä Kauhajoen riveistä, jossa hän pelasi alkukaudesta 2018-2019.

Sentterin ja ison laitapelaajan rooleissa viihtyvältä väkivahvalta pelaajalta löytyy kokemusta Korisliigan lisäksi Saksan Bundesliigasta (SC Rasta Vechta), Tanskan Basketligaenista (FOG Naestved), sekä Kanadan NBL-liigasta (Saint John Riptide).

Päävalmentaja Jussi Laakso on tyytyväinen tutun pelaajan saapumisesta joukkueen vahvuuteen.

– Halusin yhden pelaajan lisää 4-5 pelipaikkojen rotaatioon Tuukan, Timin ja Shawnin seuraksi ja lopulta päädyin tuttuun ratkaisuun eli Kazembe Abifiin. Kaz aloitti viime kaudella energisesti Mestarien liigan karsintaotteluissa ja pelasi hyvin tilastollisesti, vaikka vastassa oli kovia isoja pelaajia, Laakso toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Drexelin yliopiston kasvatti ansaitsi kuudessa pelaamassaan Mestarien liigan karsintaottelussa vakuuttavat 14.2 pistettä 5 levypalloa ja 1.7 syöttöä ottelua kohden.

– Sen jälkeen häntä kohtasi melkoinen epäonni parin loukkaantumisen muodossa, eikä hän päässyt missään vaiheessa näyttämään taitojaan Korisliigassa kunnolla. Nyt Helsinkiin saapuu tervepäinen nuori mies, joka on äärimmäisen nälkäinen. Hän tuo paljon positiivista energiaa, fyysisyyttä ja puhetta, niin kentälle kuin koppiin. Uskon hänen olevan oikea mies siihen rooliin, johon miestä haimme, Laakso jatkaa.

Abif saapuu Helsinkiin täynnä intoa.

– Olen erittäin innoissani liittyessäni mukaan Helsinki Seagullsin kokoonpanoon. Helsinki on upea kaupunki ja täydellinen paikka pelata. Päävalmentaja Jussilla ja minulla on jo hyvä aiempi historia viime kaudelta ja tiedän, että joukkueessa pelaa loistavia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään töitä joukkueen eteen. Tavoitteenamme on tuoda ”Pantteri” faneille Töölöön ja olen valmis antamaan kaikkeni tämän tavoitteen eteen.

Uuden kiinnityksen myötä Seagullsin kokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän pelaajaa: Kazembe Abif, Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Daniel Lindner, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax ja Ricky Waxlax.