18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisoissa Suomi vei ratkaisun A-divisioonapaikan säilymisestä huomiselle, kun Sudenpennut nousi viimeisten minuuttien aikana 85-83 (44-42) -voittoon Latviasta

18-vuotiaiden poikien ottelussa tunteiden vuoristorata syöksyi epätoivon puolelle, kun reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Latvia piti hyppysissään seitsemän pisteen johtoa 73-80. Vaihtopenkin heittospesialisti Nikolas Gustavson kuitenkin kavensi eroa kahdella peräkkäisellä kolmosellaan, Mustapha Amzil tasoitti pelin hetkeksi nostamalla hyökkäyslevypallosta korin ja lopulta Teemu Suokas heitti kovalla kolmosellaan Sudenpennut johtoon 83-80.

Latvia kuittasi omalla kolmosellaan toisessa päässä, mutta Suokas otti kikkapussistaan vielä yhden tempun esille viimeistellen ajosta pallon sukan lävitse virheestä välittämättä loppulukemiin 85-83. Suomi heitti viimeisen 35 sekunnin aikana yhteensä viisi vapaaheittoa vielä ohitse, mutta puolustus piti huolen, että Latvia ei enää päässyt tekemään koria.

Voitolla Suomi pelaa sunnuntaina sijoista 13-14. Voitolla Sudenpennut pitää paikkansa A-divisioonassa myös ensi vuodeksi.

– Urheilu on suuria tunteita. Kaksi luotia pitää väistää ja nyt ensimmäinen on väistetty. Voitto ei tullut missään nimessä helpolla. Meillä oli kaikenlaisia vaikeuksia meidän puolustuspelin kanssa. Onneksi tänään saimme pelitilanneheitot paremmin sisään, mutta vapaaheittäminen oli edelleen todella heikkoa, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen ykkösnimi oli Perttu Blomgren (21/5/5 syöttöä/5 riistoa), joka vakuuttavan tilastorivinsä lisäksi haki viimeisillä sekunneilla ratkaisevan riiston. Suokas (12/4/7 syöttöä), Amzil (13/9/6 syöttöä), Thomas Exaucia (12/3) ja Touko Tainamo (13/6) olivat Sudenpentujen loput torahampaat.