Korihait hankki kaksi amerikkalaispelaajaa – ”Meillä on kokonaisuudessaan hyvin nuori joukkue”

© Kuva: Getty Images

Uudenkaupungin Korihaiden takamies-osasto vahvistuu kahdella yhdysvaltalaispelaajalla. Seura on solminut vuoden mittaiset sopimukset Casey Bensonin ja Anton Cookin kanssa.

24-vuotias pelintekijä Benson on Grand Canyonin yliopiston kasvatti, joka pelasi viime kauden Slovenian pääsarjassa Hopsi Polzelan joukkueessa. Vastuuta 190-senttinen Benson keräsi joukkueessa keskimäärin lähes 29 peliminuutin verran viimeistellen 28 ottelun keskiarvoikseen 7,3 pistettä, 5,6 syöttöä ja 4,4 levypalloa.

Benson kertoo odottavansa jo malttamattomana saapumista Suomeen ja Uuteenkaupunkiin.

– Hienoa päästä pelaamaan Jordin (päävalmentaja Juste) ja koko joukkueen kanssa fanien edessä. Pyrin tuomaan joukkueeseen kovuutta ja paloa, ja haluan olla mukana luomassa voittamisen kulttuuria. Uskon, että kaudesta tulee hyvä, hän arvioi Korihaiden sivuilla.

Päävalmentaja Jordi Juste on tyytyväinen saadessaan Bensonin pyörittämään joukkueen peliä.

– Meillä on kokonaisuudessaan hyvin nuori joukkue, mutta Caseylla on kuitenkin jo kokemusta eurooppalaisesta pelityylistä ja joukkueen johtamisesta. Hän lukee peliä hyvin ja rakentaa tilanteita taitavasti. Lisäksi hän pelaa erittäin fiksusti puolustuspäässä. Olen todella tyytyväinen, että saamme Caseyn joukkueeseen. Hän oli ykkösvaihtoehtomme pelintekijäksi, Juste iloitsee.

24-vuotissyntymäpäiväänsä elokuun lopussa juhliva Anton Cook tuo joukkueeseen heittovoimaa. Southeastern Oklaholma Staten yliopistosta ponnistanut 188-senttinen Cook saapuu Korihaihin Brasiliasta, äskettäin maan pääsarjaan nousseesta Joinvillen joukkueesta, jossa hän kirjautti 21 ottelun keskiarvoikseen 30 peliminuuttia, 16 pistettä, 2,7 levypalloa ja 2,6 syöttöä.

– Olen kiitollinen mahdollisuudesta tulla Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin pelaamaan. Tavoitteenani on parantaa omaa peliäni joka päivä ja tietysti auttaa joukkuetta pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, Cook viestittää.

Juste uskoo Cookin tuovan joukkueeseen paitsi heittotaitoa myös nopeutta.

– Anton on todella taitava pallonkäsittelijä ja erittäin hyvä heittäjä. Nopeiden käsiensä ansiosta hän pystyy viimeistelemään vahvasti eri paikoista ja tarvittaessa toimimaan myös pelintekijänä. Uskon, että Antonista voi kasvaa joukkueen tiukkojen paikkojen ratkaisija, Juste sanoo.

Pelaajien on määrä saapua Uuteenkaupunkiin syyskuun alkupuolella.

Korihailla on pelaajasopimukset tulevalle kaudelle jo Elias Lahdensuun, Henri Ventoniemen, Miikka Marttisen, Elias Eerikinharjun, Valtteri Leinon, Luke Meiklen, Tommi Lehtosen ja Eemil Wahlbäckin kanssa.

Lähde: Korihaiden kotisivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.