Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa 16-vuotiaiden maaottelussa Venäjä veti pidemmän korren toistamiseen vieden 55-67 (26-30) -voiton Sudenpentujen kuonon edestä.

Suomi nousi loistokkaalla kolmannella neljänneksellä 22-17 pisteen johtoon päätösneljänneksellä, ja pysyi kyydissä jakson puoleen väliin saakka, mutta viimeisen viiden minuutin aikana Venäjän puolustuksen puristus hellitti suomalaisille vain neljä pistettä.

– Jo alusta asti näytti siltä, että Venäjä on päättänyt, että eilinen tiukka matsi ei tule toistumaan. Peluutus oli aivan toisenlainen ja viisikko oli aivan toisenlainen, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Mutta tasainen matsi siitä tuli. Oli pitkiä hetkiä, että vietiin peliä ja meidän puolustus aiheutti haasteita heille. Toki heidän puolustus teki meille saman, mutta kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen joukkueen esitykseen.

Suomen ykkönen oli Kiia Mäntylä, joka säkitti 20 pistettä, noukki 8 levypalloa ja torjui vastustajan heiton neljästi. Kolmosensa Mäntylä säkitti 6/12.

– Eikä hän pelkästään onnistunut heittopelinsä takia. Kiia on meillä tärkeä pelaaja, joka pystyy vaihtamaan skriinejä ja häntä on vaikea voittaa 1-1-tilanteissa. Hän hakee levypalloja, sijoittuu oikein ja tietää, että mitä yritetään tehdä. Kaikkein hienoin on se kasvutarina, jonka hän on käynyt viime joulukuusta tähän päivään. Hän tuli vähän arkana ja ujona meidän ensimmäisiin harjoituksiin ja nyt puhjennut kukkaan, Räikkä kehui.