16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Podgoricassa Sudenpennut kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Belgia oli parempi loppulukemin 91-61 (48-27). Suomi tippui kyydistä toisella neljänneksellä, jonka belgialaiset veivät 23-7.

– ”Basketball is a game of runs”, kuten tavataan sanoa. Totuus on, että tänään Belgia veti tänään neljä yli 10 pisteen runia, joita emme saaneet poikki. Tuli liian monta miinusmerkkistä suoritusta molemmissa päissä, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Osa pientä epäonnea ja isompi osa sitä, että otimme taka-askeleita silloin, kun olisi pitänyt uskaltaa olla aktiivisia ja aloitteellisia. Tämä johti siihen, että hävisimme taistelun helpoista koreista aika rumasti tänään.

– Tämä oli yksi huono peli, josta tällainen turnaus sallii yhden mahdollisuuden ottaa opiksi. Se käytetään nyt hyväksi ja ollaan ylihuomenna parempia.

Suomen pisteistä Belgiaa vastaan vastasivat Eric Chime (13/3/5 syöttöä), Tommi Lehtonen (9/2), Ville Tolonen (9/1/4 riistoa) ja Gezim Bajrami (9/0). Parketin pistekuningas oli Belgian Sean Pouedet (20/2).

Suomella on edessä välipäivä, jonka jälkeen maanantaina vastaan tulee Romania.