16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi nappasi alkulohkonsa kolmannen sijan voittamalla Slovakian 70-55 (33-21). Suomen pelit jatkuvat torstaina sijoista 9-16.

Sudenpennut otti niskaotteen Slovakiasta jo ensimmäisen neljänneksen aikana ja kasvatti johtonsa päätösneljännekselle mennessä lähemmäksi kahtakymmentä. Sitkeä Slovakia valmisteli loppukiriä, mutta ei päässyt lopulta 12 pistettä lähemmäksi.

– Keskimäärin voittaminen on kivempaa kuin häviäminen. Parin päivän pettymysten jälkeen elettiin pitkää päivää yhdessä ja pohdittiin urheilun merkitystä. Päätettiin etsiä vielä erikseen pelaamisesta nauttimista ja sisukkuutta, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Muutama pelaaja nousi jo päivän treeneissä hienosti johtamaan sisullaan joukkoja ja se siirtyi peliin. Sen avulla päästiin kuskin paikalla ihan kelpo Slovakian joukkuetta vastaan ja otettiin hyvä kansainvälinen voitto.

Slovakiaa vastaan Suomen pistenikkareihin kuuluivat Joona Heinonen (10/2), Eino Pällijeff (11/2), Topias Mead (11/4) ja peräti kymmenen hyökkäyslevypalloa rohmunnut Mikael Parpala (11/16). Slovakian ykkönen oli Matus Hronsky (25/7).

Suomella on edessä välipäivä, kunnes sijoitusottelut alkavat torstaina.