16-vuotiaat tytöt taipuivat Kreikalle

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen kahden viimeisen A-divisioonan EM-kisoihin valmistavan maaottelun ensimmäinen osa päättyi 55-58 (22-24) tappioon Kreikalle Kisakallion Susi Training Centerissä. Kreikka karkasi kolmannella neljänneksellä ja Sudenpentujen loppukiriltä loppui aika kesken.

Sekä Kreikka että Suomi pyyhkivät pölyä silmistään läpi ensimmäisen puoliajan, kun kummankaan joukkueen pelaaminen ei lähtenyt millään rullaamaan. Kolmannella neljänneksellä Kreikka taisteli itselleen irtopallot ja keräsi kaksinumeroisen johdon, jonka Suomi sai lopulta kirittyä kolmeen pisteeseen ennen loppusummeria.

Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä nosti ratkaisevaksi tekijäksi levypallot, jotka menivät kolmannella neljänneksellä Suomen päädyn levypallot kreikkalaisille 8-3 ja neljännellä taas Suomelle 2-11.

– Siinä se ero on. Lopulta saimme pelaajat ymmärtämään, että levypallopelaaminen on muutakin, kun hyppäämistä pallon perään. Se iskuja, kontakteja, välillä siinä tulee virheitä ja rapatessa roiskuu. Jos sitä työtä ei ole valmis tekemään, niin silloin näitä otteluita ei voita, Räikkä aloitti Koripalloliiton sivuilla.

– Kun haet oman pään levypallot, niin pääset nopeammin hyökkäykseen, saat ehkä jonkun helpon korin jostain ja positiivinen energia siirtyy puolustuksesta hyökkäykseen. Silloin heitot alkavat uppoamaan ja peli näyttää aivan toisenlaiselta.

Loppukirin hyökkäyspään onnistuja oli Emmi Valtonen (11/3), minkä mahdollisti merkittävästi parantunut levypallopeli koko joukkueelta – etunenässä neljä levypalloa päätösneljännekseen hakeneet Emilia Kilpinen (0/6) ja Henna Sandvik (8/10).

Kreikan parhaimmistoon kuuluivat Lamprini Polymeni (16/2) ja Eleni Bosgana (13/11).

Suomi ja Kreikka kohtaavat uudestaan torstaina kello 17:30.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut