Venäjä 16-vuotiaita tyttöjä etevämpi – ”Nukahduksia ei saa tulla levypallopelissä ollenkaan”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Suomi hävisi Venäjälle loppulukemin 54-78 (28-40). Suomen pelit jatkuvat maanantaina pudotuspelien merkeissä.

Suomi pisti erinomaisesti hanttiin pelin alussa, mutta hiljalleen minuuttien kuluessa Venäjän fyysisyys ja ahne levypallopelaaminen vaati veronsa. Puoliaikaan mennessä venäläiset onnistuivat keräämään kaksinumeroisen johdon, jonka itänaapuri piti loppuun saakka.

– Fyysisyys ja hyökkäyslevypallot oli se tekijä, joka viimeistään pelin ratkaisi. Emme pystyneet vastaamaan siihen millään lailla. Tällaisia joukkueita vastaan pitää olla kovempi, päättäväisempi ja nukahduksia ei saa tulla levypallopelissä ollenkaan. Kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan, niin pärjäsimme todella hyvin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kiteytti seuran sivuilla.

Suomen paras pistenainen oli Kati Ollilainen (13/4), mutta Taika Uusimäki (10/3) pelasi nuoren uransa parhaan maajoukkuepelin. Tavaramerkkipuolustuksensa lisäksi Uusimäki pelasi hyökkäyspäässä ennakkoluulottomasti.

– Hienoa nähdä, että Taika onnistuu molemmissa päissä kenttää. Koko turnauksen näkökulmasta on tärkeää, että korintekokavalkadi laajenee peli peliltä.

Suomi pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun edessä ovat pudotuspelit. Voitolla Suomi pääsee kahdeksan parhaan joukkoon ja häviöllä pelaa sijoista 9-16.

– Tästä alkulohkosta yksi voitto on erinomainen suoritus. Uskon, että jos kaikki menee nappiin, niin meillä on mahdollisuudet ketä tahansa vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote