16-vuotiaat tytöt taipuivat Ranskalle taistelun jälkeen – ”Olen todella ylpeä joukkueesta”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Suomi jäi ulos kahdeksan parhaan joukosta, kun Ranska oli lopulta parempi loppulukemin 65-56 (34-32). Suomella on mahdollisuus tiistaina varmistaa A-divisioonapaikka Puolaa vastaan.

Suomi taisteli rinta rinnan ranskalaisia vastaan läpi ottelun, mutta päätösneljänneksellä Ranska karkasi parhaimmillaan yli kymmenen pisteen päähän. Reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Sudenpennut pääsi vielä seitsemän pisteen päähän Henna Sandvikin kolmosella, mutta kiri jäi siihen.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Jos tavoitteena oli pelata kisojen neljännessä ja viidennessä ottelussa kesän parasta koripalloa, niin neljännen pelin osalta se toteutui. Kahdentoista vuoden maajoukkueurani aikana emme ole kertaakaan olleet Ranskan kanssa samalla kentällä. Hieno kapina kokonaisuudessaan, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Sudenpennuilla oli paikka iskeä kolmannella neljänneksellä, mutta yhdeksän menetystä kostautui.

– Joskus on vain niin, että vastustaja on parempi. Jos parhaasi teet, niin silloin kannattaa kunnioittaa tulosta ja vastustajaa. Sen enempää ei voi vaatia.

Vaikka Ranskalta löytyi erinomaisia yksilöitä kuten Maia Hirsch (15/6), Hawa Komara (12/10) ja Clara Djoko (12/5), niin Sudenpentujen Sandvik (19/9) erottui parketilla kenties parhaimpana pelaajana. Sandvikille tukea antoivat muun muassa Kati Ollilainen (13/5/4 syöttöä) ja Meri Kanerva (5/2).

Suomi pelaa nyt sijoista 9-16 ja tiistaina vastaan tulee Puola kello 15:15 Suomen aikaa.

– Nyt on kysymys siitä, että pystymmekö huomenna pelaamaan samalla tavalla kuin tänään ja varmistamaan A-divisioonapaikan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote