Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Unkarin kumoon – ”Ihan älytön temppu”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi pelaa huomenna päätöspelissään yhdeksännestä sijasta, kun Sudepennut voitti jo toista kertaa Unkarin 64-49 (36-27). Suomi ja Unkari kohtasivat toisensa jo alkulohkossa.

Ottelun alla Suomelle tuli huonoja uutisia, kun selvisi, että kapteeni Kati Ollilainen ei pystynyt pelaamaan. Ollilaisen poissaolo heitti roolit joukkueessa uusiksi, mutta kauaa kenenkään ei tarvinnut uutta paikkaansa etsiä.

– Ihan älytön temppu, minkä joukkue henkisesti teki. Joka päivä näkee tämän ryhmän kanssa sellaisia asioita, joita aamulla ei olisi arvannut, mutta illalla tietää, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi karkasi toisella neljänneksellä, jonka Sudenpennut vei 24-7. Neljänneksen viimeisen seitsemän minuutin aikana Unkari sai aikaan vain yhden korin – levyn kautta heitetyn kolmosen.

– Toinen jakso katkaisi kamelilta selän. Toinen puoliaika oli hyvää puolustusta ja riittävän hyvää hyökkäämistä. Turnauksen selkeä kaava on ollut, että kun muistetaan puolustuksen perusasiat, niin pärjätään hyvin.

Emma Lampèn (3/3/3 syöttöä) ja Meri Kanerva (4/0/4 syöttöä) hoitivat Ollilaisen pelinrakentelu vastuun mainiosti, Kiia Mäntylä (13/4) sekä Annukka Willstedt (10/4/3 riistoa) kokosivat pisteitä taululle, mutta parketin kuningattaresta ei jäänyt epäselvyyttä. Henna Sandvik tehtaili 19 pistettä, 13 levypalloa, 2 riistoa ja 4 torjuntaa.

– Henna oli aivan peto kentällä. Aivan käsittämätön suoritus. Tilastorivin lisäksi hän kantoi joukkuetta vaikeilla hetkillä, Räikkä kehaisi suojattiaan.

Suomi pelaa perjantaina yhdeksännestä sijasta Kreikkaa vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote