Viimeiset puolivälieräpaikat jaossa – katso päivän MM-ottelut

© Kuva: Getty Images

Koripallon MM-kisoissa pelataan maanantaina viimeiset lohkovaiheen ottelut ja samalla ratkaistaan kaksi viimeistä puolivälieräjoukkuetta.

Kimurantein tilanne puolivälieräpaikan suhteen on lohko K:ssa, jossa vielä jokaisella joukkueella on mahdollisuudet edetä jatkoon. Tshekki kohtaa Kreikan ja USA mittaa Brasilian vireen.

Ennakkotilanne viimeisiin otteluihin lähdettäessä on seuraavanlainen:

– Mikäli USA ja Tshekki voittavat, molemmat etenevät jatkoon.

– Kreikan on voitettava Tshekki vähintään 12 pisteellä ja toivottava USA:n voittoa edetäkseen jatkoon. Mikäli USA voittaa ja Kreikka voittaa 11 pisteellä tai vähemmän, USA ja Tshekki menevät puolivälieriin.

– Mikäli Tshekki voittaa oman ottelunsa ja Brasilia kaataa USA:n vähintään 22 pisteellä, etenevät Brasilia ja Tshekki jatkoon. Tshekin voittaessa ja Brasilian kaataessa USA:n pienemmällä erolla, USA ja Tshekki marssivat jatkoon.

– Mikäli Brasilia ja Kreikka voittavat, Brasilia ja USA etenevät jatkoon.

L-lohkossa tilanne on selvä, sillä Ranska ja Australia ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa ja joukkueet kisaavat keskenään lohkon voitosta. Liettua ja Dominikaaninen tasavalta kohtaavat toisessa ottelussa.

Sijoituslohkossa O Japani ja Montenegro päättävät kisansa ja Turkki sekä Uusi-Seelanti iskevät yhteen. P-lohkossa Jordania saa vastaansa Senegalin ja Saksa Kanadan.

Maanantain ottelut:
K-lohko
11.30 Tshekki-Kreikka
15.30 USA-Brasilia

L-lohko
11.00 Dominikaaninen tasavalta-Liettua
15.00 Ranska-Australia

O-lohko
10.30 Japani-Montenegro
14.30 Turkki-Uusi-Seelanti

P-lohko
11.00 Jordania-Senegal
15.00 Saksa-Kanada