Kobrat ja Ura Basket kohtasivat harjoitusottelussa. Ottelu päättyi Kobrien 108-93-voittoon, mutta ottelussa nähtiin myös ikävä tapaus, kun Uran Marius van Andringa sai pahan tällin.

Harjoitusottelu Ura Basketia vastaan oli Kobrien kauden toinen peli. Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin tämän viikon alussa JBA:ta vastaan, josta kotiin tuomisina oli nihkeä voitto. Tuon JBA ottelun jälkeen Kobrien harjoituksissa on ollut uudenlainen ja parempi asenne ja varsinkin hyökkääminen on ollut ajoittain harjoituksissa jo hyvällä tasolla.

Itse ottelu Uraa vastaan oli kobraryhmältä huomattava parannus viikon aiempaan otteluun nähden. Antto Nikkarinen (18/3/11) pyöritti Kobrien hyökkäyspeliä mallikkaasti ja joukkuehyökkääminen näyttikin ajoittain kauden tähän vaiheeseen varsin hyvältä. Ottelun parhaan pistelukeman tehtaili Kobrien Jordan Capps (39/5) viimeistellen tehokkaasti läheltä ja kaukaa. Myös Kobrien kaksi muuta amerikkalaisvahvistusta Brandon Boggs (16/4) sekä Julien Lewis (3/2/2/5riistoa) saavat ottelusta hyvän arvosanan. Varmoja otteita esittivät Kobrien kokeneet Lauri Toivonen (12/7), Jussi Turja (12/2/ +16) sekä Juho Lehtoranta (8/5)

Kobrille päänvaivaa tuottivat levypallot, joita Ura haki hyökkäyspäästään peräti 17. Tuolle osastolle Kobrat saavat varmasti kaivattua apua kun perjantaina Suomeen saapunut Reggie Keely tulee mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Tämän päivän ottelussa Keely vain lämmitteli, jotta pitkästä lennosta johtuvat turvotukset lähtisivät kropasta liikkeelle.

Ura Basket on Littoisten monitoimitalolla perinteisesti hyökkäyspäässä erittäin vaikea pysäytettävä. Tänään heillä oli kuitenkin vain ns. ok heittopäivä kolmosprosentin ollessa 34,5 29 yrityksellä. Hyökkäyslevypallojen lisäksi Kobrille päänvaivaa tuotti ajoittain Uran erittäin atleettinen laituri Stephaun Branch (19/6), jolta tullaan tulevalla kaudella varmasti näkemään erittäin näyttäviä suorituksia.

Ura ottelusta on hyvä jatkaa eteenpäin kohti viimeistä kahden viikon puristusta, jonka aikana harjoitellaan lujaa ja pelataan vielä harjoitusottelu Lahdessa 21 päivänä.

Ottelussa nähtiin melko hurjia tilanteita kun ensin Kobrien takamies Julien Lewis löi törmäystilanteessa päänsä niin, että hän alkoi puoliajalla voimaan pahoin ja joutui lähtemään Turkuun sairaalahoitoon. Lewis otettiin Tyksiin tarkkailuun, jossa häntä pidetään yön yli. Vielä hurjempi tilanne nähtiin, kun Ura Basketin Marius Van Andringa (10/1/3) löi puolustustilanteessa kaatuessaan Jordan Cappsin kanssa huulensa Cappsin polveen ja päänsä lattiaan. Van Andringa vietiin myös Turkuun sairaalahoitoon ja tarkkailuun, josta onneksi tuli viestiä, että tilanne hänenkin kohdalla on menossa parempaan suuntaan.

Ottelutilastot