KTP:llä onnistunut pelimatka Viroon – ”Aika mukavalta näyttää”

KTP-Basketin toinenkin pelireissu Viroon oli onnistunut. Tallinnan TLU/Kalev kaatui treenipelissä 20 pisteellä.

Korisliiga käynnistyy perjantaina, ja viimeisen viikon KTP harjoittelee tiiviisti. Maanantain harjoituksiin Steveco Areenalle pääsee yleisökin paikalle.

– Aika mukavalta näyttää, pääsi KTP-Basketin valmennusjohto toteamaan tiivistäessään viikonvaihteen Viron pelireissun antia lauantaina.

Vajaan kahden vuorokauden tiiviiseen pakettiin saatiin mahtumaan yhdet avaavat harjoitukset ja kaksi peliä.

Se ensimmäinen matsi Tallinnan TLU/Kalevia vastaan perjantaina oli kovinkin epävirallinen, eikä edes kunnon pöytäkirjaa pidetty. Isännät voittivat yhteenoton (80-77) viimeisen sekunnin onnistuneella kolmosella.

Lauantaina mentiin sitten jo ihan täysillä, yleisökin päästettiin paikalle, ja sen pelin KTP voitti selvästi 106-86 (48-43). Ottelun ensimmäinen puolikas oli vielä tasainen, mutta pitkän tauon jälkeen vieraat kasvattivat tasaisesti johtoaan, ja suurimmillaan piste-ero oli päätössummerin soidessa.

– Tämä oli kiva peli siksikin, että kaikille tuli mukavasti onnistumisia. Nyt kun joukkue on vihdoinkin kasassa, oli hyvä nähdä uusien vahvistusten taidot, totesivat koutseista Tomi Kaminen ja Sauli Lanki kotkalaisten sivuilla.

Tallinnan Audentese-liikuntakeskuksen salissa suurin mielenkiinto kotkalaisittain kohdistui vasta torstaina joukkueen vahvuuteen liittyneen DeAndre Danielsin edesottamuksiin. Miehen debyytti vihreä-valkoisissa oli lopulta huikea – tai ainakin paljon enemmän kuin häneltä uskalsi kohtuudella vaatia.

Danielsin viimeinen viikko ennen avausottelua oli varsin hektinen. Pelisopimus Suomen Kotkaan varmistui maanantaina, pari seuraavaa päivää hän pakkasi matkalaukkujaan Torontossa Kanadassa, ja torstaina alkuillasta koripalloammattilainen oli sitten jo Renee-puolisonsa ja vuoden ikäisen Damian-pojan kanssa uudessa kotikaupungissa.

– DeAndre oli loistava. Pelaaminen oli aikaerosta ja matkarasituksesta huolimatta vaivattoman näköistä. Daniels on pitkä ja ulottuva, ja hän pystyy tekemään koreja kaukaa sekä sisältä, kehui Kaminen.

Daniels pelasi 23 minuuttia ja teki siinä ajassa 20 pistettä – ja millä tarkkuudella! Kuudesta kahden pisteen yrityksestä neljä onnistui, ja vielä tarkempi mies oli kolmosissaan: 5 yritystä/4 onnistunutta.

Hyvin pelasivat myös muut KTP:n amerikkalaiset. Byron Wesleylle kirjattiin tilastorivi 23/4/5 syöttöä, ja Kevin Langford sai kasaan 18/8/3. Vain JayVaughn Pinkston jäi statistin osaan; neljä pistettä ja yksi levyri. Pitääkö tästä olla huolissaan?

– Ei pidä. Tuossa epävirallisessa pelissä Jayn tehot olivat 25/5. Tässä toisessa miehen virhetili täyttyi nopeasti, ja jaloissa painoi vielä perjantain kova vääntö Tallinnan isoja miehiä, Michael Buchanania (213 senttiä) ja Cadarian Rainesia (206) vastaan, selvitti apuvalmentaja Harri Laine, joka tilastoi ensimmäisen ottelun tehoja tukkimiehen kirjanpidolla.

Vielä pari viikkoa sitten KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen oli poissaoleva, vaikka vastapuoli olisi halunnut puhua koripallosta. Katse oli harhaileva, ajatuskin katkeili ja olemuksesta näki, että mies oli viettänyt unettomia öitä ulkomaalaisvahvistuksia kartoittaessaan.

Nyt jenkkikvartetti on kasassa ja itse asiassa koko joukkue. Kaminenkin on jo rentoutuneempi ja ilmeisen tyytyväinen lopputulokseen.

– Olemme menossa selkeästi oikeaan suuntaan. Alkavalla viikolla on harjoitukset käytettävä todella tehokkaasti, jotta olemme yhtenäisempiä, kun Korisliiga perjantaina alkaa. Viisikkopelaamiseen on paneuduttava niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä, Kaminen teroitti.

Treeniviikko alkaa yleisölle avoimilla harjoituksilla Steveco Areenalla maanantaina.

– Suurin osa ajasta mennään kyllä ihan joukkueen omilla ehdoilla, ja teemme meille tärkeitä asioita. Lopussa sitten on varattu aikaa myös faneille, lupasi Kaminen.

KTP-Basket – TLU/Kalev, Tallinna 106 – 86 (tauko 48-43, erät: 24-26, 24-17, 30-26, 28-17)

Pisteet/levypallot, KTP: Byron Wesley 23/4/5 syöttöä, DeAndre Daniels 20/3, Kevin Langford 18/8, Michael Pounds 11/2, Miika Heinonen 7/6, Eldar Skamo 6/1, Emil Uotila 5/1, Topias Kuukkanen 4/4, JayVaughn Pinkston 4/1, Okko Ailio 2/5, Joonas Lehtoranta 2/2, Markus Rautasalo 2/2, Janne Lehtoranta 2/1. Eero Hannikainen ja Joonas Timonen eivät olleet matkassa. Hannikainen pelasi lauantaina Munkkiniemen Kisapoikien kanssa A-juniorien SM-sarjaa, ja Timonen osallistui perjantaina ylioppilaskirjoituksiin.

TLU/Kalev: Kyle Riddley 25/4, Cadarian Raines 15/6, Karl-Johan Lips 15/1, Tanel Sokk 13/2/6 syöttöä, Michael Buchanan 9/6, Kaido Saks 6/2, Mareks Jurevicius 3/3, Risto Valge 0/5.

Heittoprosentit, KTP: kakkoset 67,4 (46 yritystä/31 onnistunutta), kolmoset 52,2 (23/12), vapaaheitot 57,1 (14/8). – TLU/Kalev: 44,7 (47/21), 25,9 (27/7), 79,3 (29/23), levypallot, KTP: 42 (31 puolustus-, 11 hyökkäys-). – TLU/Kalev: 34 (18/16).

Lähde: KTP:n tiedote