NBA:n sääntöjä rukattiin

© Kuva: Getty Images

NBA on tehnyt jälleen kauden alla sääntöuudistuksia koskien tulevaa kautta.

Kuljetussäännön kieleen on tehty tarkistuksia James Hardenin esimerkin innoittamana. Harden otti viime kaudella useasti pari lisäaskelta otettuaan pallon ensin käteensä, mutta NBA sekä tuomarit eivät pitäneet hänen liikettään askelrikkomuksena. Nyt uusissa säännöissä on muokattu selvemmiksi vastaavien tapausten varalle.

Jos et näe tviittiä, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi NBA pyrkii rajoittamaan tulevaisuudessa seuraomistajien sekä pelaajien salaisia siirtoneuvotteluita. Mikäli siitä jää tulevaisuudessa kiinni, niin siitä napsahtaa 10 miljoonan dollarin sakot sekä vielä kuusi miljoonaa päälle, mikäli sopimus on tehty sääntöjen vastaisesti. NBA-pomo Adam Silverillä on myös mahdollisuus takavarikoida omistajien sekä pelaajien tietokoneita ja puhelimia tarkistaakseen, ettei luvatonta kanssakäymistä ole tehty.

Ensi kaudella joukkueiden pitää ilmoittaa aloitusviisikkonsa vähintään 30 minuuttia ennen ottelua. Aiemmin takaraja oli kymmenen minuuttia ennen alkua.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.