Forssan Alku dominoi naisten koripalloa ennen vuosituhanteen vaihetta, kun joukkue voitti seitsemän peräkkäistä Suomen mestaruutta. 2000-luvulla joukkueen palkintokaapista löytyy yksi pronssinen mitali keväältä 2002. Tulevaan kauteen joukkue lähtee kovin kotimaisin satsauksin.

Joukkue vahvistui maajoukkuetakapelaaja Anni Mäkitalolla, Suomen naiskoriksen legenda Taru Tuukkasella, maajoukkueesta tutuilla Henna Salomaalla ja Laura Saarisella sekä viime kaudella läpimurron Catzissä tehneellä Petra Noposella.

Kun joukkueessa jatkavat Meral Bedretdin, Hanna Vapamaa sekä viime kauden päätteeksi Vuoden tulokas -pystin pokannut Ella Salminen, on joukkueen kotimainen runko nimivahva. Forssalaisten riveissä on yksi ulkomaalaispelaaja, Delaney Bruce (os. Hodgins) oli viime kaudella EBT:n riveissä yksi naisten Korisliigan parhaimmista ulkomaalaisvahvistuksissa.

Mäkitalo ja FoA lähtee luottavaisena tulevaan kauteen.

– Meillä on kova kotimainen runko, jossa on hyvä balanssi kaikkea. On kokemusta ja pelaajia, jotka ovat aiemmin pelanneet jossain vaiheessa pitkään yhdessä. Lisäksi on nuoria pelaajia, jotka varmasti tulevaisuudessa pukevat naisten maajoukkueen peliasun ylleen, Mäkitalo näkee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Forssassa puhutaan paljon uudesta tulemisesta naiskoriksen puolella. Se on seuran sisältä linjattu jo muutama vuosi taakse päin. Täällä naiskoris otetaan vakavasti ja siihen halutaan panostaa sekä menestyä. On hienoa olla mukana tällaisessa proggiksessa.

Mäkitalo pelasi kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa. Ajatukset paluusta Suomeen selkiytyvät heti viime kauden päätteeksi.

– Tosi hyvät fiilikset paluusta Suomeen. Ajatukset kytivät päässäni jo pidemmän aikaa ja päätin hyvissä ajoin, että jatkan uraani Suomessa. FoA vaikutti heti alusta asti potentiaaliselta vaihtoehdolta. Sopeutuminen seuraan on tapahtunut kivuttomasti, kun moni pelaaja on toisilleen tuttu ja sen takia olemme jo tosi yhtenäinen porukka tässä vaiheessa.

Mäkitalo uskoo, että FoA taistelee kauden aikana kärkipään sijoituksista.

– Kaakon joukkueet tulevat olemaan kovia. PeKa tuplamestarina on vahvistunut entisestään, kun Lena Melto (os. Reshetko) siirtyi joukkueeseen. Catz tulee aina keväällä olemaan kova. Hyvin valmennettu joukkue, jossa tasan tarkkaan tiedetään, mitä menestyminen vaatii ja toimintamallit tukevat sitä. Kouvottarien meno on ulospäin näyttänyt hyvältä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Omasta joukkueesta Mäkitalo nostaa esiin yhden nimen.

– Monet pelaajat ovat naiskoriksen seuraajille tuttuja vuosien varrelta, mutta Petra Noponen kannattaa nousevana nimenä laittaa mieleen. Tykkäsin hänen asenteestaan viime vuoden Catzissä. Hän ei aina ole kentällä välttämättä näkyvin pelaaja, mutta hän laittaa joukkueen aina etusijalle ja on kova tekemään töitä. Hänestä on kasvamassa todella hyvä pelaaja, Mäkitalo vinkkaa.