Karhu taistelee paikasta Mestarien liigan lohkovaiheeseen – ”Heidän pelaamista on aika vaikea arvioida”

Karhubasket eteni yhteispistein 160-154 BCL karsinnan eli koripallon mestarien liigan karsinnan toiselle kierrokselle, voittamalla Tsmoki-Minskin. Karhubasket nappasi viime tiistain otteluparin ensimmäisessä osaottelussa seitsemän pisteen kotivoiton, ja vaikka Tsmoki-Minsk voitti toisen ottelun kotonaan 68-67, niin kauhajokiset etenivät jatkoon kuuden pisteen turvin.

Toisella karsintakierroksella vastus kovenee entisestään, kun Puolalainen Polski Cukier Toruń testaa Karhubasketin iskukyvyn. Puolalaiset olivat sijoitettu suoraan toiselle karsintakierrokselle, eivätkä he ole pelanneet yhtään ottelua. Polski Cukier Toruń saapuu Kauhajoelle keskiviikkona alkuillasta ja ottelu pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa torstaina kello 18.30 alkaen.

Karhubasket pelasi tarvittavan hyvää koripalloa ensimmäisellä karsintakierroksella. Peli ei siis missään nimessä ollut loistavaa, joten parantamisen varaa on. Huikaiseva oli Okko Järvi, joka on koko karsinnan toiseksi paras pistemies. Hyvään vauhtiin pääsi myös Alex Thompson, joka teki toisessa ottelussa Minskissä 12 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa.

Levypallopelissä Karhubasketilla on parannettavaa. Isokokoiset valko-venäläiset hakivat Kauhajoella 15 hyökkäyslevypalloa ja toisen ottelun ensimmäisellä puoliajalla meno jatkui samanlaisena. Minsk haki 10 hyökkäyslevyriä, mutta Karhubasket petrasi toisella jaksolla, eikä antanut vastustajalle kuin yhden hyökkäyslevypallon. Tuon toisen puoliajan levypallopelin pitää jatkua myös Polski Cukier Toruńia vastaan.

Onnistua pitää myös heittopelissä. Minskissä kolmoset upposivat vain 22,7 prosentin tarkkuudella, mikä ei tule riittämään puolalaisia vastaan. Onneksi Minsk heitti kolmoset myös epätarkasti, 25 prosentin tarkkuudella. Minsk epäonnistui vapaaheittoviivalta, sillä se sai 17 vaparista sisään vain yhdeksän (52,9 %). Kauhajokiset olivat vähän tarkempia vapaaheitoissa 66,7 prosentin tarkkuudella ja menetti pallon vain kahdeksan kertaa.

Esiin pitää nostaa myös Eero Innamaa, joka pelasi Minskissä 11 minuuttia joukkueensa parhaalla +/-saldolla +10. Innamaan lisäksi vain Thompson ja Juan Davis Jr pitivät saldonsa positiivisena. Davis pelasi ensimmäiset minuuttinsa BCL karsinnoissa. Hän teki hieman vajaassa viidessä minuutissa kolme pistettä. Cameron Jones kuului myös joukkueensa parhaimmistoon. Viime kevään Korisliigan finaalien MVP teki 17 pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

Polski Cukier Toruń on isokokoinen ja kokenut. Vaikka joukkueesta löytyy kokoa, niin silti siitä löytyy myös heittovoimaa. Karhubasketin pitää onnistua täydellisesti, jotta se pystyy kamppailemaan voitosta. Levypallopeli on tietysti avainasemassa, sillä jos puolalaiset pääsevät poimimaan hyökkäyslevyreitä ja nostelevat he niistä helposti kakkosia sisään.

Varsinkin Damian Kulig on hankala pala. Etukäteen voisi arvailla, että Kuligille pelataan paljon palloa korin läheisyyteen, josta mies käyttää kokoylivoimaa jyrätessään korille, mutta hän osaa myös syöttää. Tuskin koskaan Kauhajoella on nähty yhtä kovatasoista joukkuetta kuin Torun.

– Torunin joukkue on ensimmäisen kierroksen vastustajamme tavoin hyvin kokenut ja isokokoinen joukkue, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin seuran sivuilla.

– Tosin heidän pelaajamateriaali näyttää vähän monipuolisemmalta kuin Minskillä. Torunin kaikki neljä ulkomaalaispelaajaa ovat uusia joukkueessa, ja myös valmentaja vaihtui viime kauden jälkeen, joten heidän joukkueen pelaamista on aika vaikea arvioida, varsinkin kun he pääsivät suoraan toiselle kierrokselle.

– Amerikkalaistakamies Chris Wright on erittäin vahvarakenteinen ja nopea pelaaja, jota emme saa päästää ajamaan 3 sekunnin alueelle. Kyle Weaver on kokenut laituri, joka pelaa paljon 1vs1 ja pallo tulee varmasti olemaan hänen käsissään usein hyökkäyksien lopuissa. Damian Kulig on isossa päässä se pelaaja, jolle he pelaavat pallon korin läheisyyteen, Koskimies listaa vastustajan avainpelaajia.

– Näiden kolmen avainpelaajan lisäksi heiltä löytyy paljon heittovoimaa. Keith Hornsby ja Jakub Schenk ovat kovia heittäjä takakentällä. Puolalaiset Aaron Cel sekä Alex Perka ovat hyvin kenttää levittäviä ison pään pelaajia. Alade Aminu on todella ulottuva sentteri, joka torjuu heittoja ja on vahva hyökkäyslevypalloissa.

– Me olemme Minskistä paluun jälkeen harjoitelleet pari päivää pyrkien erityisesti parantamaan joukkuepelaamista hyökkäyksessä. Vastustajat näissä peleissä ovat niin fyysisiä, että pystyäksemme luomaan hyviä korintekopaikkoja, on meidän saatava heidät ensin liikkeelle. Staattisella 1vs1 pelaamisella ei etuja synny samalla tavalla, mihin olemme Korisliigassa tottuneet, Koskimies pohtii.

Toisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Puolan Toruńissa sunnuntaina 29. syyskuuta. BCL:n runkosarjaan selviytyvä joukkue ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Karhubasket lähtee Puolaan lauantaina aamusta ja joukkueen pitäisi olla perillä lauantaina iltapäivästä. Lauantaina joukkue harjoittelee ja karistaa näin matkan rasitukset jaloista. Pelihalliin päästään ottamaan tuntumaa sunnuntaina aamuharjoituksissa. Ottelu Puolassa alkaa kello 19 paikallista aikaa eli kello 20 Suomen aikaa.

Lähde: Karhun kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.