Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään mitä mestaruuden voittaminen vaatii

Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

Viime Korisliiga-kausi päättyi Tampereen Pyrinnön osalta pettymykseen, kun Kouvolan Kouvot marssi puolivälieristä jatkoon suoraan kolmessa ottelussa. Myös kahtena edeltävänä kautena Pyrinnöllä on ollut samainen kohtalo: puolivälierissä ei voiton voittoa.

Yhdeksän peräkkäistä tappiota pudotuspeleissä sai Pyynikin väen mietteliääksi. Kenties juuri tästä syystä Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö on tällä kaudella luottanut pelaajistossaan kokemukseen. Järkälemäinen ja 32-vuotias BJ Raymond saapui takaisin Tampereelle viiden vuoden tauon jälkeen. 198-senttinen Raymond pelasi Pyrinnössä edellisen kerran mestaruuskaudella 2013–14.

– BJ on rautainen ammattilainen. Viimeksi kun samassa joukkueessa pelasimme, niin hyvinhän se sujui. Hienoja muistoja on jäänyt siltä kaudelta, runkosarjan voitto ja tietenkin Suomen mestaruus, kapteeni Antero Lehto hymähtää Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– BJ on äärimmäisen kova peluri ja lisäksi erittäin mukava kaveri kentän ulkopuolella. Myös Ray Nixon (pelasi Namika Lahdessa 2008–10) on vahvistuksistamme kokeneempaa kaartia ja on jo näyttänyt, että kovalta ammattilaiselta tehoja vielä löytyy. Nixon taitaa olla ihan minun ikäluokkaani, Lehto tietää.

35-vuotias Lehto on itse aloittamassa jo 20. kauttaan Korisliigassa.

– Niin se vaan uusi kausi kummasti jälleen tulee eteen. Taas on mielenkiintoinen tilanne, kun en ole hirveästi muiden pelaamista vielä nähnyt. Meillä on pakka pysynyt kotimaisella osastolla suht hyvin kasassa, se aina helpottaa.

Lehto lataa suurimmat menestyspaineet Salon ja Helsingin suuntaan.

– Jos tässä suosikkeja laitetaan riviin, niin onhan Vilpas tänäkin vuonna paperilla järisyttävän vahva. Myös Seagulls on kasannut kovannäköistä nippua. Näiden kahden jälkeen on sitten liuta muita joukkueita, jotka taistelevat kärkisijoista. Näkisin, että me ollaan yksi niistä.

– Lapua on vahvistunut (Antto) Nikkarisella, Kotka on myös varmasti hyvä. Nämä joukkueet nyt ainakin voisin nimetä ennen kauden alkua meidän lisäksi.

Kokenut takamies on nähnyt jo monen monta kautta ja niihin valmistautumista. Lehto tietää, että liikaa johtopäätöksiä ei voi tehdä ennen kuin tosipelit alkavat.

– Eipä meilläkään ole vielä ihan koko porukalla montaa harjoitusta ollut. Vaikea sanoa enempää meistä, muuta kuin että hyvältä tuntuu kaikkinensa, hyvällä innolla mennään. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, sen tässä on oppinut.

Pyrintö joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman kokenutta sentteriään, Petri Heinosta. Heinonen loukkaantui viime kaudella ja kuntoutuminen kestänee joulun tietämille.

– Onneksi muuten suomalaiset pysyivät hyvin kasassa, ja saimme Lapualta Panu Peltokankaan isoon päähän vahvistukseksi. Peten ollessa vielä sivussa Panu on erityisen tärkeä lisä. Ei noita isoja suomalaisia ole nimittäin liikaa tarjolla, Lehto muistuttaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.