Lauri Markkanen ei pakoile suuria odotuksia – ”En ota siitä mitään paineita”

© Kuva: Getty Images

Chicago Bulls on aloittanut valmistautumisen kohti tulevaa kautta. Chicagolaisfanien katseet ovat kääntyneet erityisesti Lauri Markkasen ja Zach LaVinen suuntaan johdattaakseen joukkueen pudotuspeleihin.

Viime talvena Bulls hankki riveihinsä Otto Porter Juniorin, joka osoitti heti istuvansa hyvin joukkueeseen sisään. Kesän aikana haaviin tarttui muun muassa taitava takamies Tomas Satoransky, joka esiintyi vahvasti edukseen MM-kisoissa sekä Thaddeus Young.

– Mielestäni seurajohto teki tosi hyvää työtä varausten kanssa ja vapaiden agenttien hankkimisessa. Kaikki tulevat tosi hyvin toimeen. Olen pelannut Thadia vastaa. Hän on tosi hyvä pelaaja, hyvin fyysinen ja hän johtaa äänellä. Olen nauttinut keskustella ja treenaamisesta hänen kanssaan, Markkanen totesi NBC Sports Chicagon haastattelussa.

Samalla tie on pedattu Markkasen ja LaVinen tähteydelle, sillä molemmat nimihankinnat ovat ensisijaisesti erinomaisia joukkuepelaajia.

– En ota siitä mitään paineita. Luonnollisesti se tuo lisää motivaatiota kehittämään peliäni, jotta olisin valmis kauden alkaessa. Ja tiedän, että niin kauan kuin teen töitä, kaikki menee hyvin.

Viime kaudella Markkasen alkukausi meni pieleen harjoituskaudella tulleeseen kyynärpäävammaan, joka piti hänet sivussa aina joulukuun alkuun saakka. Markkanen kuitenkin pelasi hyvän kauden tilastoiden 18,7 pistettä ja 9,0 levypalloa 52 ottelussa. Hän on jälleen tämän kauden aikana kehittänyt itseään, jotta pystyy vastaamaan tulevan kauden haasteisiin.

– En juokse sitä karkuun. Mielestäni tulin vahvemmaksi tämän harjoituskauden aikana. En ole kuitenkaan sen painavampi, mutta minusta tuntuu vahvemmalta kuin viime vuonna.

– Olen harjoitellut puolustustani ja joitain uusia tapoja tuoda tehokkuutta hyökkäykseen.

NBA:n voimasuhteet ovat värikkään kesän jälkeen enemmän auki kuin vuosikausiin. Bullsin haaveissa on selviytyä mukaan pudotuspeleihin.

– Se on tähtäimemme. Henkilökohtaisesti pudotuspelien missaaminen ja pitkä kesätauko olivat pettymyksiä. Rakastaisin pelata pudotuspeleissä. Keskitymme vain kehittymään jokainen päivä.

Markkanen vietti kesällä aikaa niin Suomessa kuin USA:ssa. Myös päävalmentaja Jim Boylen teki matkan Suomeen tavatakseen Markkasen.

– Meillä oli tosi hauskaa. Puhuimme koripallon lisäksi myös elämästä. Se tekee hyvää pelaajan ja valmentajan väliselle suhteelle. Se, että hän näki missä kasvoin ja tapasi perheeni, oli tärkeää.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.