Viime kaudella Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsissa pelannut Helmi Tulonen, 20, vaihtoi täksi kaudeksi seuraa ja maata tehdessään sopimuksen Celta de Vigon kanssa.

Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisena ja nousi nopeasti Saarlouisin avainpelaajaksi ahkeroiden kentällä yli 25 minuutin keskiarvolla. Saarlouisin viime kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun joukkue putosi 2. Bundesliigaan. Tulonen halusikin lähteä hakemaan uusia virikkeitä toisenlaisesta ympäristöstä.

– Tämä tuntui tarjolla olleista vaihtoehdoista kaikista parhaimmalta ja tämä on hyvä ympäristö. Parin entisen pelikaverin kautta tiesin myös muutamista pelaajista, Tulonen paljastaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Sopeutuminen uuteen maahan ja joukkueeseen on sujunut kaikin puolin hyvin.

– Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja teemme paljon asioita myös kentän ulkopuolella, joka ei ole aina itsestäänselvyys. Asun kahden joukkuekaverin kanssa kämppiksinä ja kaikki on mennyt hyvin, vaikken kieltä oikein osaakaan.

– Viime kauteen verrattuna kaikki on tosi ammattimaisesti hoidettu. Meillä on monta apuvalmentajaa ja treenimme ovat tosi monipuolisia, kertoo Tulonen.

Celtan menestysvuodet osuvat vuosituhannen vaihteeseen, jolloin se voitti kahdesti Espanjan mestaruuden sekä kertaalleen Copa de la Reinan. Viimeiset kuusi kautta on mennyt kakkostasolla, jossa se on lukeutunut kärkipään joukkueisiin. Viime kaudella se taisteli tiukasti noususta, mutta taipui lopulta nousufinaalissa Promelle.

– Viime kaudella joukkue oli lähellä nousua ja tällä kaudella se on ehdoton tavoite. Sen näkee kaikesta, että kaikki haluavat nousta tällä kaudella.

Omalta kohdaltaan Tulonen toivoo jälleen vastuuta sekä kehitystä pelaajana.

– Meillä on 2-3 muutakin isoa pelaajaa ja olemme pelanneet aika tasaisesti. Tavoitteena on kehittyä ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon sekä auttamaan joukkuetta omassa roolissani nousutavoitteessa.

Celta Vigon kausi starttaa lauantaina CB Arxilin vieraana.