Divari A:ssa jaettiin pelikieltoja kahdelle pelaajalle

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt LoKoKo Bisonsin Juho-Matti Henttoselle ja Kristika Turun Manuel Barnesille yhden ottelun kilpailukiellon.

Kilpailukielto perustuu 5.10. pelatun miesten I divisioonan A:n Bisons-Kristika-ottelun tapahtumiin, jossa edellä mainitut pelaajat tönivät toisiaan ottelun loppuhetkillä. Molemmat pelaajat erotettiin pelistä tönimisen seurauksena.

Koripallon virallisten pelisääntöjen 38.1.1 kohdan mukaan mikä tahansa räikeän epäurheilijamainen pelaajan tai joukkuepenkkihenkilöstön käyttäytyminen on pelistä erottava virhe.

Kurinpitosääntöjen 2 §:n mukaan liiton toimintaan osallistuvat henkilöt ja seurat ovat velvollisia noudattamaan hyvää urheiluhenkeä, reilun pelin periaatteita, voimassa olevia sääntöjä ja määräyksiä sekä liiton päätöksiä ja Suomen lakia.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaan voidaan rangaista sitä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa tahallaan uhkaa tai loukkaa muiden toimintaan osallistuvien henkilöiden fyysistä tai henkistä koskemattomuutta. Kurinpitosääntöjen 4 §:n 2 momentin mukaan 4 §:n 1 momentin 5 kohdassa mainittu rikkomus on pääsääntöisesti katsottava vakavaksi.

Kurinpitopäällikkö on kuullut päätöstä varten päätuomaria sekä pelaajien vastineita tapahtuneesta sekä tutkinut ottelun videotallennetta.

Barnesin kilpailukielto koskee 11.10. pelattavaa Kristika-ToPo-ottelua. Henttosen kilpailukielto puolestaan 13.10. MuKi-Bisons-ottelua.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.