Kataja taistelee FIBA Europe Cupin lohkopaikasta – ”Pystymme varmasti parempaan kuin viimeksi”

© Kuva: Ilari Isotalo

Joensuulainen Kataja Basket lähtee takaa-ajajana FIBA Europe Cup -karsinnan ratkaisevaan toiseen osaan virolaista Tarttoa vastaan. Edetäkseen lohkovaiheeseen kotijoukkueen tulee voittaa ottelu keskiviikkona vähintään seitsemällä pisteellä.

Otteluparin voittajalle on luvassa paikka FIBA Europe Cup -alkulohkoon H yhdessä Körmendin (HUN), Legia Warszawan (POL) ja Bakken Bearsin (DEN) kanssa.

Tartto oli viime viikolla pelatussa ensimmäisessä osassa parempi lukemin 78-72. Kataja ei saanut heittopeliään kulkemaan ja tarkkuudeksi esimerkiksi kolmen pisteen viivan takaa jäi heikko 20 % (heitot: 5/25). Myös isäntien fyysisyys tuotti ongelmia mitä eivät helpottaneet Katajan ison kaksikon Brandon WaltersSamuli Vanttaja virhevaikeudet.

Päävalmentaja Juha Sten ja muu joukkue ovat Suomen ja Helsinkiin paluun jälkeen olleet kiireisiä: joensuulaiset pelasivat jo perjantaina Töölön Kisahallissa Seagullsia vastaan (tappio 80-89) ja sunnuntaina kotikentällä Salon Vilpasta vastaan (tappio 76-78). Tartto sen sijaan on saanut levätä, sillä sen ohjelmassa ei ole ollut yhtään ottelua.

Sten pohtii tulevaa keskiviikkoa kesken kaivatun neljännen ulkomaanavun rekrytointiprosessin, jonka lopputuleman on tarkoitus korvata Libanoniin reilu viikko sitten siirtynyt Earvin Morris.

– Tartto on täynnä hyviä, fiksuja urheilijoita ja joukkue osaa käyttää vahvuuksiaan. Sillä on tässä kohtaa pieni etu sen suhteen, että valmistautumisaikansa on huomattavasti meitä pidempi, joten se pääsee otteluun levänneenä. Toisaalta meidän pitäisi olla (otteluohjelman ansiosta) keskiviikkona hyvässä rytmissä mikä toivottavasti tuo sitten taas ison haasteen heille, Sten toteaa Katajan sivuilla.

Katajan joukkuepeli on mennyt viimeisen parin viikon aikana huomattavin harppauksin eteenpäin minkä johdosta Sten on sangen luottavainen.

– Keskiviikoksi tulemme muuttamaan paria asiaa ja koetamme sitä kautta parantaa tekemistämme edelliseen kohtaamiseen verrattuna. Piste-ero ei ole suuri ja pystymme varmasti parempaan kuin viimeksi, Sten uskoo.

Kattavampi ennakko luettavissa Katajan kotisivuilta.

Lähde: Katajan kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.