Vilpas hurjasteli hallitsevan mestarin kumoon – ”Moni pelasi tänään kauden parhaan pelinsä”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Salon Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena. Helsingissä Seagulls kaatoi loppukirinsä turvin KTP-Basketin. Pyrinnön ja Lahti Basketballin ottelu ratkesi jatkoajan jälkeen Pyrinnön voittoon.

Kauhajokiset karkasivat Vilpasta vastaan avauskympillä jo 11 pisteen karkumatkalle, mutta kotijoukkue kasasi rivinsä toisella kymmenminuuttisella. Vilpas vei toisen ja kolmannen neljänneksen peräti 48-23 ja lopulta koko ottelun selvästi 82-68.

Vilppaan paras pistemies oli aloitusviisikkoon murtautunut Henri Kantonen (19/7/3). DJ Laster (13/5), Jamuni McNeace (13/12/4t) ja Tim Coleman (11/5) nakuttivat kaksinumeroiset pisteet. Karhu Basketin Okko Järvi heitti 18 ja Cameron Jones 16 pistettä.

– Hyvä peli meiltä. Jos vastustaja tekee 68 pistettä meitä vastaan, niin meidän hyökkäyskaliiberilla ei pitäisi kovin montaa matsia hävitä tässä sarjassa. Moni pelasi tänään kauden parhaan pelinsä ja suojeli omaa koria hienosti, Vilppaan Henri Kantonen avasi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Saimme McNeacen ensimmäistä kertaa sellaiseen rooliin, mitä häneltä on odotettu. Hän oli paintissa maalivahtina suojelemassa meidän koria isolla ulottuvuudella. Nyt hänen ajoitukset olivat kunnossa ja hän oli oikeassa paikassa. Meidän ulkopelaajat pystyvät puolustuksessa laittamaan enemmän painetta, kun he tietävät, että tuollainen tuki ja turva on takana, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen suitsutti McNeacea.

Vilpas jatkaa sarjan kärjessä viidellä voitolla. Kauhajokiset ovat saalistaneet viidestä ottelusta kaksi voittoa.

Helsinki Seagulls jatkoi KTP-Basketin ahdinkoa

Seagulls tuskaili keskiviikkona korin läheisyydessä upottaen kahden pisteen heittonsa sisään 43 prosenttisesti. Sen sijaan kolmen pisteen kaaren takaa joukkue osui yhtä prosenttiyksikkö tarkemmin.

KTP oli parhaimmillaan ottelussa jo 15 pisteen karkumatkalla avauspuoliajan loppuhetkillä, mutta kotijoukkue onnistui hiljalleen hinaamaan itsensä voittotaisteltuun ja lopulta ottelun voittoon lukemin 76-75. Tuukka Kotti (13/6) nosti voittokorin reilut seitsemän sekuntia ennen päätössummeria.

– Kotka teki vaikeaksi pelaamisen. Ruvettiin juoksemaan toisella puoliajalla ja se oli ratkaisu tänään, Seagullsin Antti Kanervo kommentoi.

– Me ei pelattu ensimmäisellä puoliajalla, niin kuin oltiin suunniteltu. Nostettiin tempoa toiselle jaksolle, ja saatiin laadukkaampia heittopaikkoja. Kotka teki pelistä vaikean ja loppu olikin kolikonheittoa, päävalmentaja Jussi Laakso jatkoi.

Seagullsin paras pistemies oli Kanervo, joka viimeisteli 14 pistettä. Richard Williams heitti 11 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. KTP:n JayVaughn Pinkston heitti 19 pistettä ja Byron Wesley (17/11/7) flirttaili tripla-tuplan kanssa.

Seagulls jatkaa sarjassa toisena, kun sillä viidestä ottelusta neljä voittoa. KTP:n saldo on yksi voitto ja neljä tappiota.

Lahti Basketball kiusasi Pyrintöä Tampereella koko rahan edestä

Sarjanousija Lahti Basketball karkasi Pyrinnöltä jo 17 pisteen johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Kotijoukkue onnistui kaventamaan johdon viiteen pisteeseen ennen päätöskymppiä.

BJ Raymondin (28/7/5) onnistunut kolmen pisteen heitto tasoitti ottelun summerin soidessa. Ilman Vesa Mäkäläistä, Arttu Saarijärveä ja Otto Aaltoa pelanneet vieraat olivat virhevaikeuksissa ottelun lopussa ja Pyrintö vei jatkoajan selvästi ja koko ottelun lopulta 115-104.

Pyrinnön parhaimmistoa oli Raymondin lisäksi 23 pistettä viimeistellyt Raymond Nixon sekä oman Korisliigan piste-ennätyksensä naulannut Justus Kilpinen (21/9). Lahtelaisten Devante Wallace heitti 36 pistettä ja Jerry Evans Jr. (24/11) taituroi tupla-tuplan.

– Tyytyväinen voittoon, mutta aikamoista ylä- ja alamäkeä oli tänään. Tasoituksemme tuli vikalla sekunnilla ja sitten jatkoajalla Lahdelta alkoi pelaajat loppumaan. Olen tyytyväinen, että tietyt pelaajat nostivat hyökkäyspäässä tasoaan. Tästä on hyvä jatkaa, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Elisa Viihteellä.

– Tänään meni aika paljon vapaita heittoja ohi, mutta tärkeä voitto meille. Kolmannen neljänneksen heikon alun jälkeen joku sytytti meiltä valot ja löydettiin tarvittava taisteluilme peliin. Oltiin onnekkaita, että päästiin jatkoajalla, Pyrinnön Antero Lehto näki.

Pyrintö on voittanut viidestä ensimmäisestä ottelustaan kolme, Lahden vastaava saldo on yksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS