Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljä ottelua. Suurin mielenkiinto kohdistui Kouvolaan, jossa sarjan tappioitta aloittaneet Kouvottaret ja Forssan Alku iskivät yhteen. Kouvottaret oli vahvempi lopulta 74-61 (29-36).

Kärkiottelun ensimmäiset kaksi neljännestä oli vierasjoukkue FoA:n hienoista hallintaa. Kolmannella neljänneksellä ottelu kääntyi Kouvottarille sen viedessä neljänneksen nimiinsä lukemin 24-10.

Sen jälkeen kotijoukkue ei päästänyt vieraita enää tuntumaan, vaan otti kauden viidennen voittonsa lopulta 74-61.

Kentän pistekuningatar Ameryst Alston, joka viimeisteli 26 pistettä. Claire Lamunu (15/20) haali jälleen tupla-tuplan itselleen ja penkiltä tullut Maria Koskinen oli 11 pisteellään oivalla pelipäällä.

FoA:n paras oli 18 pistettä viimeistellyt ja 13 levypalloa noukkinut Taru Tuukkanen.

Peli-Karhut karkasi EBT:ltä avausjaksolla

Peli-Karhut karkasi avauskympillä 27-14-johtoon eikä EBT missään vaiheessa enää ottelun aikana päässyt kahdeksaa pistettä lähemmäs, vaan kotkalaiset veivät pisteet kotiin 80-70-voitolla.

– Millään tavalla mielistelemättä, mutta EBT on sarjan parhaita joukkueita. Pidän tätä kovana voittona. Alkukaudella meidän suurin heikkous on ollut levypallopeli ja tänäänkin annettiin vastustajalla 20 hyökkäyslevyä, mutta silti onnistuttiin voittamaan, PeKan päävalmentaja jakoi kehuja kotijoukkueelle.

PeKan paras oli 25 pistettä, yhdeksän levypalloa, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä tarjoillut ja viidesti riistänyt Tiasha Gray. EBT:n paras oli tupla-tuplan väsännyt Carly Boag (21/14).

Awak Kuier hurjana HBA:n voittaessa Vimpelin Vedon

ViVe johti kotiotteluaan HBA:ta vastaan päätösneljänneksen alussa 53-45 ja johti koko toisen puoliajan viimeiselle minuutille asti. HBA kuitenkin loppunousunsa turvin haki 66-64-vierasvoiton Vimpelistä.

Awak Kuier viimeisteli 14 pistettä päätöskympillä ja ratkaisi ottelun onnistuneella kolmen pisteen heitollaan 14 sekuntia ennen ottelun loppua. Kuier viimeisteli 36 pistettä ja haki 14 levypalloa. ViVe parhaimmistoa olivat 18 pinnaa ja 10 levypalloa naiseen summanneet Amy Griffin ja Jamee Swan.

Catz kaatoi Hyvinkään Pontevan

Lappeenrannan Catz otti kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi avausvoittoa metsästävän HyPon kotikentällään 75-57 (41-34). Catz karkasi vierailtaan karkumatkalle hieman ennen puoliaikaa. HyPo nousi päätösneljänneksen alussa vielä kuuden pisteen päähän ennen kuin kotijoukkue meni menojaan.

– Olemme koko ajan parantaneet joukkueena peliä ja veikkaan että siitä tulee vieläkin parempaa. Koko ajan peli paranee, kun saamme vain treenattua enemmän yhdessä, kommentoi Catzin Reetta-Sofia Tulkki, joka viimeisteli uudeksi naisten Korisliigan piste-ennätyksekseen 11 pistettä.

Päävalmentaja Mika Haakana yhtyi Tulkin näkemykseen.

– Tämä viikko on ollut kokonaisuutena selkeä parannus aikaisempaan, ehkä ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta. HyPo sai vaikeutettua peliämme todella paljon, mutta saimme lopussa tarvittavan eron. Äärimmäisen tärkeä voitto luonnollisesti.

Catzin parhaimmistoa olivat Jordan Jones (19/3/7), Natalie Day (16/7), Roosa Kosonen (13/5) ja tupla-tuplan viimeistellyt Erica Covile (10/16). HyPon Kristina Baltic (20/11) ja Titta-Riina Lepistö (16/11) vastasivat suuremmaksi osaksi joukkueensa pisteistä.