Naisten NCAA:n suomalaistulokkaat Anna Kahelin ja Sara Bejedi sekä kokeneemmat Lotta-Maj Lahtinen ja Nina Augustin pääsivät juhlimaan voittoa viikonlopun otteluissa. Augustin oli tehokkain suomalaisnainen iskiessään 14 pistettä ja kahdeksan syöttöä.

Nina Augustinin Robert Morris taisteli kauden toisessa ottelussaan voittojen tielle, kun se kaatoi La Sallen jatkoajalla lukemin 71-68 (28-26, 61-61). Augustin urakoi 36 minuuttia ja oli jälleen joukkueensa tärkeimpiä lenkkejä viimeistelemällä 14 pistettä sekä jakamalla huimat kahdeksan syöttöä. Lisäksi Augustin merkkautti kaksi levypalloa ja kolme riistoa.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech nappasi toisen peräkkäisen voittonsa päihittämällä Grambing Staten kotonaan suvereenisti 42-89 (22-43). 25 peliminuuttia ansainnut Lahtinen jakoi joukkuekavereilleen kuusi syöttöä ja viimeisteli itse kahdeksan pistettä sekä neljä levypalloa.

Suomalaistulokkaat voitokkaina

Mainen suomalaistulokas Anna Kahelin pääsi avausottelussaan voiton ja pisteiden makuun, kun Maine nujersi Delawaren vieraissa lukemin 69-56 (36-30). Kahelin debytoi kahden pisteen, yhden levypallon ja yhden riiston tehoilla 12 minuutissa. Suurimman osan Mainen pistepotista takoi hurjat 37 pistettä viimeistellyt Blanca Millan.

Sara Bejedin Arizona State oli vastustajaansa askeleen edellä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä ja Army kaatui joukkueen toisessa kotiottelussa lukemin 51-83 (27-48). Bejedi sai uransa toisessa ottelussa 20 minuuttia peliaikaa ja keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä sekä kolme riistoa.

Rokkanen, Vaalavirta ja Korpinen haastajina

Sara Rokkasen Toledo koki ensimmäisen tappionsa, kun joukkueen kotiavaus päättyi Daytonin voittoon numeroin 60-42 (32-17). Rokkanen oli yksi joukkueensa valopilkuista heikolla ensimmäisellä puoliskolla kuroen eroa umpeen viidellä pisteellä. Lisäksi Rokkanen kunnostautui puolustuspäässä torjuen kahdesti sekä keräten kuusi levypalloa.

Kia Vaalavirran San Francisco joutui kauden toisessa ottelussaan kovan koetuksen eteen, kun vastaan asettui NCAA:n kovimpiin joukkueisiin lukeutuva Stanford. Penkiltä aloittanut Vaalavirta sai kovassa paikassa rutkasti peliaikaa ja tilastoi 32 minuutissa kolme pistettä, neljä levypalloa sekä kolme syöttöä. Kotijoukkue San Francisco joutui lopulta taipumaan luvuin 97-71 (44-32).

Virginia Tech osoittautui liian kovaksi palaksi Marika Korpisen George Masonille, joka kaatui kotihallissaan lukemin 77-58 (38-28). Korpinen pussitti 27 minuutissa 7 pistettä ja merkkautti tilastoriviinsä lisäksi kolme syöttöä sekä yhden riiston.

Karstenille viisi syöttöpistettä

Kahdella suomalaispelaajalla varustettu Hofstra jäi kauden toisessa ottelussaan Sacred Heartin jalkoihin lukemin 44-71 (24-29). Sandra Karsten oli hyvässä syöttövireessä jakaen viisi koriinjohtanutta syöttöä. Vaihdosta tullut Karsten pelasi 32 minuuttia ja tehtaili syöttöjen lisäksi neljä pistettä, neljä levypalloa sekä kaksi riistoa.

Marianne Kalin puolestaan kärsi virhevaikeuksista ja ehti pelata viisikossa vain 12 minuuttia ennen virhetilin täyttymistä. Tilastosaldoon Kalinille kertyi kaksi pistettä sekä yksi levypallo.

Mäkelän pistetili auki

Manhattanin kausi sai nihkeän startin, kun avausottelun tasainen vääntö päättyi Stony Brookin kotivoittoon lukemin 54-59 (30-27). Manhattanin Sini Mäkelä pelasi kauden avauksessa 16 minuuttia, joiden aikana hän upotti kuusi pistettä, poimi yhden levypallon ja syötti kahdesti.

Manhattanin loiva alamäki jatkui sunnuntaina, kun Duquesne osoittautui paremmaksi numeroin 76-65 (38-34). Mäkelä jäi ottelussa pisteittä, mutta tilastoi 19 minuutissa kolme levypalloa ja yhden syötön sekä torjunnan. Mäkelän joukkuekaveri Tuuli Menna ei ollut kokoonpanossa kummassakaan ottelussa.