Susiladiesin taistelu ei riittänyt maailman huippujoukkuetta vastaan – ”Noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla”

© Kuva: fiba.com

Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova Tapiolan Liikuntahallissa. Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

Läpi ensimmäisen puoliajan Susiladies pisti mallikkaasti kampoihin meritoituneelle belgialaisrykelmälle. Awak Kuier väläytteli Meessemania vastaan ja suomalaiset pääsivät ajoittain juoksemaan kenttää lingoten vapaita kolmosia. Todelliseksi sytyttäjäksi nousi Susiladiesin kokeneemman kaartin Anni Mäkitalo, joka loi itselleen heittopaikkoja omasta kuljetuksesta ja piti belgialaistakapelaajat varpaillaan puolustuksellaan.

Ensimmäisen puoliajan kalkkiviivoilla Mäkitalo, Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds osuivat kolmosissaan, Pounds vielä virheestä huolimatta, ja Susiladies oli iskuetäisyydellä 12 pisteen takana.

– Meillä oli hyvä intensiteetti, tehtiin omia juttuja ja luotettiin omiin vahvuuksiimme. Silloin me pystytään haastamaan tällainen suurmaa kuin Belgiakin aika hyvin, Susiladies-kippari Sofia Pelander sanoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Puoliajan jälkeen Belgian aloitusviisikko asteli kentälle kuten arvokisamenestyjällä on tapana: itsevarmana ja ensimmäisestä kahdestakymmenestä minuutista oppineena. Belgia haki lukuisia riistoja, jotka päättyivät joko läpiajoihin tai Meessemanin näppeihin ja sitä kautta sukan pohjalle.

– Oli aika ikävää, että se tuolla tavalla repsahti, Pelander sanoi.

Belgia vetäisi runsaassa kolmessa minuutissa eron yli kahdenkymmenen 17-0-juoksulla. Kun koko kolmas neljännes meni vieraille 9-34, niin päätösneljännekselle mennessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladies päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

”Ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen pelannut”

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Päätösneljänneksellä Susiladies-debytantti Janette Aarnio (4/2) pääsi irti. Ennakkoluuloton 17-vuotias haki pitkillä käsillään muutaman riiston ja seilaili näyttävästi kerran koko kentän lävitse lay-upiin.

– Aluksi oli vähän jännittävää pelata, mutta sitten kun jännitys alkoi purkautumaan, niin oli kiva päästä pelaamaan näin kovatasoisessa pelissä. Belgia oli ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen tähän mennessä pelannut, Aarnio virkkoi.

– Suomen tulevaisuus on turvattu takakentällä ja varmaan korinkin alla, kun tuota Awakin menoa katselee, Pelander hymyili ottelun jälkeen.

Kentällä oli kuitenkin yksi kuningatar ja se oli Emma Meesseman (32/7/4 syöttöä/3 riistoa). Ensimmäisellä puoliajalla Meesseman oli jo loistava, mutta kolmannella neljänneksellä suorastaan dominoiva. Siinä vaiheessa, kun Meesseman oli koonnut kokonaispistesaldonsa, niin Suomella oli kasassa joukkueena 33 pistettä.

Sentteri Kyara Linskens (7/5/5 syöttöä), Kim Mestdagh (9/1), Antonia Delaere (9/4/3 syöttöä), Julie Allemand (2/5/7 syöttöä) ja showtime-luokan syöttöjä tarjoillut Marjorie Carpreaux (4/3/9 syöttöä) olivat Belgian muut erottujat.

Molemmat EM-karsintaottelunsa hävinneellä Susiladiesilla on edessään vuoden mittainen tauko, kun seuraava EM-karsintaikkuna pelataan vasta marraskuussa 2020.

– Nyt kaikki lähtee omiin seurajoukkueisiinsa ja toivottavasti ensi maajoukkueikkunassa ollaan taas valmiimpia. Portugali-peli jäi harmittamaan. Siitä jäi sellainen fiilis, että annettiin voitto pois. Tämä oli huomattavasti parempi matsi meiltä, Pelander kiteytti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!