Joensuulainen Kataja Basket jatkaa keskiviikkona kotiottelujensa putkea FIBA Europe Cupissa. Vajaan viikon takaisen voitokkaan Legia Varsova -maratonottelun ansiosta toiveet jatkopaikasta elävät edelleen. Jotta tilanne olisi vielä sama keskiviikkona noin kello 21, on Katajan kaadettava lohkokärki Bakken Bears.

Tehtävä ei ole helppo, sillä joukkueet ovat kohdanneet kansainvälisillä kentillä tähän mennessä viisi kertaa ja aina laadukas tanskalaisryhmä on voittanut jokaisen ottelun.

Alkulohkon ensimmäisessä kohtaamisessa Bakken Bears rynni hyvän heittopelinsä turvin kotivoittoon 89-70. Kataja oli toipunut Varsovassa saamastaan 55-86 -shokkihoidosta ja peli pysyi pitkään tasapainossa. Alkukauden murheenkryyni, kaukoheittopeli, vei lopulta mahdollisuudet vieraspisteisiin.

– Olimme noin 30 minuuttia hyvin mukana ja pelasimme voitosta, päävalmentaja Juha Sten kertaa joensuulaisten sivuilla.

Sittemmin tanskalaiset ovat kaataneet vieraskentällä Legia Varsovan yhdellä pisteellä sekä unkarilaisen BC Körmendin kuudella. Joukkue etenee varmuudella jatkopeleihin, mikäli se voittaa keskiviikkona, joten myös sillä tulee olemaan ns. kovat piipussa.

Katajan jatkopaikkaskenaario edellyttää paitsi kahta voittoa kahdesta jäljellä olevasta ottelusta myös sopivasti apuja muilta joukkueilta, jolloin päätöskierroksella käytävään kohtaamiseen BC Körmendin kanssa jäisi maksimaalinen panos.

Katajan otteet kotoisessa Korisliigassa ovat jääneet tähän mennessä sangen vaisuiksi. Kolme edellistä ottelua on päättynyt tappioon, kun loukkaantumisista kärsivä joukkue on kamppaillut jaksamisen kanssa. Viimeisin sivuun jäänyt pelaaja on Joni Herrala, jota ei valitettavasti keskiviikkona kentällä nähdä. Myös Aapeli Alanen tulee olemaan sivussa, mutta Jarekious Bradley saataneen takaisin pelaavaan miehistöön.

Ikävä uutinen on myös se, että viime viikolla paluustaan Joensuuhun sopinut Earvin Morris joutuu hänkin jäämään syrjään, sillä pelilupa Libanonista ei ole ehtinyt ajoissa Eurooppaan.

Päävalmentaja Sten antoi pelaajille lauantaina tehdyn tappiollisen Salon-vierailun jälkeen vapaata tiistaihin. Bakken Bearsin vaarallisuus tiedetään ja ilman, että energiatasot ovat kohdillaan, on voitosta turha haaveilla.

– Meillä on edessämme joulukuun puolivälin tienoille kestävä tiukka pätkä. Keskiviikkoinen vastus on pykälää edellistä (Legia) kovempi, joten nyt ladataan akkuja, hoidetaan miehiä terveiksi ja sitten mennään taas.

– On selvää, että keskiviikkona tarvitaan kova onnistuminen, mutta se on samalla myös mahdollisuus, Sten uskoo.

Kattava ennakko luettavissa kokonaisuudessaan Katajan sivuilta.