Naisten Korisliigassa lauantai-illan voittajia olivat Catz Lappeenranta, Vimpelin Veto, Forssan Alku ja Tapiolan Honka.

Catz Lappeenranta näytti HBA-Märskylle kaapin paikan Erica Covilen johdolla. Covile rekisteröi 21 pistettä ja 14 levypalloa, kun vierasmatkalla ollut Catz sinetöi ottelun loppunumeroiksi 51–73.

– Aloitimme pehmeästi, mutta puoliajalla saimme energiaa kerättyä ja pelimme parani. Pyrimme puolustamaan HBA:n numeroa 30 fyysisesti ja ottamaan häneltä tilaa pois, ja onnistuimme siinä, Covile kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

HBA:n numerolla 30 viitataan sentteri Awak Kuieriin, joka jäi ottelussa 15 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon, mikä on hänelle tavanomaista vähemmän. Kuierin keskiarvot näissä kategorioissa ovat nimittäin 22 ja 11,8.

– Vaikka pelin alussa puolustuksemme toimi hyvin, intensiteettiä ei ollut. Hyökkäyksessä oli vaikeaa löytää tilaa, ja se teki heittosuoritukset epävarmoiksi, Kuier kommentoi.

Naisten Korisliigan toiseksi viimeiselle sijalle jämähtänyt Vimpelin Veto otti viimein toisen voittonsa, kun Torpan Pojat taipui kotikentällään 64–71. Joukkueen ykkönen kaikissa tilastojen pääkategorioissa oli Abria Trice, jolle kertyi 27 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä.

Häviäjäjoukkueesta parhaiten pisti kampoihin Alex Louin 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla, ja ToPo sai ViVen kiinni pisteissä ottelun aikana useammankin kerran, mutta loppusummerin soidessa vieraat pitivät kiinni johtoasemastaan.

Sarjataulukon pohjalla 11 tappiolla ilman yhtä ainutta voittoa tarpova Hyvinkään Ponteva joutui tällä kertaa taipumaan Forssan Alulle. Forssan sentteri Taru Tuukkanen pyöritti peliä 21 pisteellä ja 15 levypallolla, ja ottelun lopputulos oli reippaalla erolla 92–68.

– Emme kyenneet yksilötasolla toteuttamaan pelisuunnitelmaamme, emmekä saaneet yksinkertaisiakaan asioita onnistumaan, toteaa HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

Forssan Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku laittoi oman joukkueensa menestyksensä hyvin hoidettujen perusasioiden piikkiin.

– Saimme hyvän alun otteluun, pakotimme vastustajan vaikeisiin paikkoihin, ja pääsimme hyvin juoksemaan kenttää, Rousku kertoo.

Tapiolan Honka kamppaili itselleen kotivoiton tiukassa ottelussa Espoo Basket Teamia vastaan. 78–71 päättyneessä ottelussa eniten pisteitä tekivät Hongan Haiden Palmer 30:llä ja EBT:n Hannah Little 21:llä.

Joukkueet kilpailivat tasaväkisesti ottelun alusta loppuun, mutta hävinneen EBT:n päävalmentaja Niko Hellman koki, että ero puolustuspäässä ratkaisi lopulta voiton.

– Usein näillä heittomäärillä voittaa, mutta nyt Hongan puolustaminen oli niin paljon laadukkaampaa kuin meidän, että vähemmilläkin heittomäärillä sai enemmän pisteitä aikaiseksi, Hellman kommentoi.