Suomalaislupaukset vahvassa vireessä USA:n yliopistokentillä

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n kuluvan viikon kirkkaimpiin suomalaistähtiin kuuluivat ehdottomasti hurjan 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan kerännyt Tennesseen Olivier Nkamhoua ja 18 pistettä säkittänyt Utahin Mikael Jantunen.

Nkamhoua ja Tennessee puolustivat keskiviikkona Florida A&M:n kumoon selkein numeroin 43-72 (18-39). Nkamhoua pelasi nuoren yliopistouransa parhaan pelinsä ja toistaiseksi ensimmäisen tupla-tuplansa. Hän heitti pelitilanneheittonsa erinomaisesti 5/9 ja rynni peräti seitsemän hyökkäyslevypalloa.

Yhdentoista pisteen ja kolmentoista levypallon lisäksi ponnistusvoimainen HNMKY:n kasvatti torjui vastustajan heiton kahdesti ja riisti kerran. Peliaikaa suomalaiselle kertyi vaihtopenkiltä mukavat 23 minuuttia.

Tennessee on tähän mennessä ehtinyt pelata kahdeksan ottelua, joista Vols on voittanut seitsemän kappaletta.

Jantunen ja Utah joutuivat ylitöihin, kun Brigham Young kaatui vasta jatkoajan jälkeen 95-102 (41-33, 86-86). Pahimmillaan 16 pistettä takana ollut Utah nousi jatkoajalle Rylan Jonesin (25/3/6 syöttöä) kolmosella ja bonusaika oli kotijoukkueen näytöstä.

Ensimmäistä kauttaan yliopistossa pelaava Jantunen säkitti uudeksi piste-ennätyksekseen 18 pistettä ja kahmi itselleen kuusi levypalloa. Vaihdosta 31 minuuttia pelannut Wartti Basket -kasvatti säkitti pelitilanneheittonsa 5/7 ja vapaaheittonsa puhtaasti 8/8.

Utah on nyt pelannut kahdeksan ottelua, joista Utes on voittanut kuusi.

Valtonen vei kerskailuoikeudet Raitaselta suomalaiskohtaamisessa

Elias Valtonen ja Arizona State vei nimiinsä NCAA-kauden ensimmäisen suomalaiskohtaamisen tiistaina, kun Arizona State voitti Remu Raitasen edustaman San Franciscon 71-67 (35-30). Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa keräten nimiinsä kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan 21 minuutissa. Raitanen pelasi penkiltä 22 minuuttia, joiden aikana hän pussitti kaksi pistettä, haki kuusi levypalloa ja torjui kertaalleen.

San Francisco palasi välittömästi voittojen tielle keskiviikkona, kun Dons kellisti Californian 64-76 (32-34). Raitanen jatkoi isoilla peliminuuteilla tehtaillen 15 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön 26 minuutissa. Raitanen säkitti kolmosensa upeasti 4/7.

Arizona State ja Andre Gustavson voittivat tiistaina Hamptonin 80-63 (34-30). Gustavson pelasi ottelussa 18 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

Ville Tahvanainen ja Bradley kärsivät tappion tiistaina, kun Memphis oli parempi loppulukemin 56-71 (19-29). Tahvanainen sai peliaikaa 13 minuuttia keräten kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote