Häntäpään joukkueet vahvoilla perjantaina Korisliigassa

Perjantaina pelattiin kaksi ottelua Korisliigassa, kun voitot kirjattiin Kobrille ja Uralle.

Lapuan Kobrat otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa kaatamalla itsenäisyyspäivän ottelussa Kouvolan Kouvot 88–77 (42–36). Ottelu alkoi miltei 900 katsojan edessä juhlallisissa merkeissä Maamme-laululla Korikobrat ry:n puheenjohtajan Jaakko Hietalan esittämänä.

Kobrat oli ottelun hallitseva osapuoli toisesta neljänneksestä lähtien. Molemmilla joukkueilla oli allaan tiukka kotivoitto keskiviikolta. Kenties hieman enemmän keskiviikko näkyi perjantaina vielä matkustaneen Kouvojen jaloissa.

– Kobrat pelasi hyvin. Ei saatu stoppeja tänään putkeen oikein yhtään ja siitä johtuen ei tullut helppoja ja nopeita koreja meille. Puolustukseen pitää löytää uusi vaihde, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja vaati Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kobrien parhaimmistoa olivat sentteri Reggie Keely (21/7/6s), koritehtailija Jordan Capps (26/5/2s) sekä pelintekijä Antto Nikkarinen (9/4/11s/5r). Kobrat pelasi nyt neljännen ottelunsa täydellä kokoonpanollaan.

– Olemme päässeet nyt treenaamaan koko porukalla muutaman viikon. Olemme harjoitelleet laadukkaasti. Se näkyy yleensä parin viikon viiveellä peleissä, Nikkarinen linjasi.

– Ehkä olemme nyt puolustuksessa paremmin kartalla siitä, mitä haluamme siellä yhdessä tehdä. Sen myötä myös hyökkäyksessä pelaaminen on yhtenäisempää.

Kouvoista edukseen esiintyivät ennen kaikkea Silas Melson (25/8) ja Derrick Barden (23/12).

– Mielestäni ottelusuunnitelman toteuttaminen oli meiltä ylivoimaisesti parasta tällä kaudella. Myös joukkueen yleisilmeessä on tapahtunut suuri muutos. Siitä on paljon jätkien kanssa puhuttukin, Kobrien päävalmentaja Ville Turja kehui.

Kobrien kausi jatkuu perjantaina Salossa. Kouvot pelaa Korisliigaa jo maanantaina, kun vieraaksi saapuu Joensuun Kataja Basket.

Ura katkaisi tappioputkensa

Kaarinan Ura Basket eGameStars katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Joensuun Kataja Basketin vierailtua Turussa koriluvuin 85–73 (44–29).

Ura Basket johti ottelua alusta loppuun saakka. Kataja jäi takaa-ajajaksi jo ensimmäisellä puoliskolla.

Uran paidassa debyyttinsä tekivät Jaytornah Wisseh (2/1/6s) ja Darious Moten (8/5/3s). Kaksikko toi etenkin puolustuspäähän paljon energiaa.

– Hankimme selkeästi puolustuspäähän osaamista. Vaikka nyt hyökkäyspäässä oli myös huonoja jaksoja, niin nyt se ei heijastunut niin pahasti puolustukseen, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi Elisa Viihteen haastattelussa.

Uralta kovimmat tilastot kasasi jälleen Stephaun Branch (26/10/6s/3r). Katajan tehokkaimmat olivat Omar Calhoun (19/9) ja Brandon Walters (17/9).

– Varmaan kauden parasta meiltä. Etenkin yleinen ilme oli koko ajan hyvä. Pidimme Katajan 73 pisteessä, se on hyvä suoritus. Kaksi uutta pelaajaa, jotka ovat vielä hyviä äijiä. Oli tosi kiva pelata, Uran heittovoimainen Marius Van Andringa (18/2) iloitsi.

Katajan urakka jatkuu maanantaina Kouvolassa. Ura pelaa ensi viikon lauantaina Lahdessa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote