Lahti Basketball katkaisi tappioputkensa

Korisliigassa pelattiin kolme ottelua lauantaina ja voittoihin ylsivät Lahti Basketball, Vilpas ja Pyrintö.

Lahti Basketball otti helpottavan voiton Uudenkaupungin Korihaiden vieraana selvin lukemin 66–87 (27–47). Samalla LaBa katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa.

– Tultiin hyvin peliin sisään, oltiin fiksuja ja puolustuksessa meillä oli hyvä intensiteetti ja sitä kautta saatiin hyökkäys hyvin rullaamaan. Se oli ehkä avain tänään, lahtelaisten päävalmentaja Petri Velling kiitteli Koripalloliiton  tiedotteen mukaan.

Lahti Basketball johti ottelua ensimmäisistä sekunneista loppuun asti. Suuremmillaan vierailijoiden johto käväisi 25 pisteessä.

– Kaikki on mennyt ihan ok harjoituksissa, joten sitä, mikä tänään oli, en osaa vielä sanoa. Meidän piti ottaa Lahdelta kolmen pisteen heitot pois, mutta ei sitten ihan onnistuttu. Nyt ei oltu ollenkaan sellainen joukkue, kun ollaan viimeiset neljä peliä oltu, Korihaiden käskyttäjä Jarno Nikula ihmetteli.

LaBan tähtenä tuikki Jerry Evans Jr. (33/8). Vaihtopenkiltä Vesa Mäkäläinen (13/4/3s) antoi hyvät minuutit. Korihaiden vaisun illan paras oli Jalen Henry (18/6).

Korihait pelaa seuraavan kerran perjantaina Kotkassa. LaBa isännöi lauantaina Ura Basket eGameStarsia.

Vilpas kaatoi BC Nokian niukasti

BC Nokia laittoi Salon Vilppaan Salohallissa tiukoille, mutta sarjakakkonen piti lopulta kotiparkettinsa voittamattomana lukemin 77–74 (37–40).

Ottelu oli läpi 40 minuutin erittäin tasainen. Joukkueiden välinen piste-ero oli suurimmillaankin vain seitsemän pistettä.

Viimeisillä minuutilla BC Nokia nousi vielä tasoihin DeMarcus Hollandin (11/4/2s) kylmähermoisella kolmosella. Toisessa kenttäpäädyssä DJ Laster (18/5/4s) vastasi kuitenkin seuraavassa hyökkäyksessä kolmosellaan.

Laster oli muutoinkin Vilppaan ottelun hahmo. Henri Kantonen (11/2/4s), Chris Flemmings (11/5/2s) ja Teemu Rannikko (11/1/3s) kasasivat 11 pistettä mieheen. BC Nokian ykkönen oli Stacy Davis (20/4).  ’

Vilpas saa seuraavaksi vieraakseen Lapuan Kobrat perjantaina. BC Nokia isännöi samaan aikaan Helsinki Seagullsia.

Pyrintö piti KTP:n takanaan

Tampereen Pyrintö piti kotkalaisen KTP-Basketin takanaan kori-ilottelussa 103–99 (52–43).

Lauantai-illassa molemmat joukkueet hyökkäsivät Pyynikillä tehokkaasti. Pyrintö oli joukkueista alusta alkaen johtoasemassa, KTP sinnikäs takaa-ajaja.

– Paljon koreja, varmasti yleisö tykkäsi. Ei mitään puolustuksen riemua ehkä nähty. Mutta sellaista perinteistä Pyrintö-palloa, kapteeni Antero Lehto (20/4/6s) kertoi Elisa Viihteen haastattelussa.

Pyrinnön tehopelaajia olivat Lehdon ohella BJ Raymond (24/10/5s) ja Khalil Small (19/3/2s).

KTP:ltä ehdoton ykkönen oli peräti 42 pistettä takonut laituri Byron Wesley (42/13/3s). JayVaughn Pinkston (24/10/2s) ja Topias Kuukkanen (14/4) tukivat Wesleyn huippuiltaa parhaiten.

– Löysin ottelusta aika laadukasta koripalloa tähän vaiheeseen kautta. Vaikka tuli paljon koreja, niin myös molemmat hyökkäsivät mielestäni hyvin, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen pohti.

Pyrinnön Korisliiga-kausi jatkuu vasta 18. joulukuuta paikallisottelulla BC Nokiaa vastaan. KTP isännöi Korihaita perjantaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.