Susijengin lupaus hyvässä vireessä USA:n yliopistossa

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonlopun suomalaisonnistujiin kuului Mikael Jantunen, joka säkitti 13 pistettä Utahin voittaessa kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Hannes Pöllä taas sai pelilupansa NCAA:lta ja teki debyyttinsä UT-Martinin paidassa.

Jantunen ja nuori Utah voittivat selkeästi Central Arkansasin 67-98 (42-55). Utah nappasi johdon jo ensimmäisen puoliajan aikana, kunnes seilaili ylivoimaiseen voittoon toisella puoliajalla.

Jantunen pelasi 14 minuuttia, joiden aikana hän säkitti 13 pistettä ilman yhtään ohiheittoa. Pisteiden lisäksi suomalaisrouhijan näppeihin tarttui neljä levypalloa ja hän jakoi yhden koriin johtaneen syötön.

Jantusen tapaan tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Ville Tahvanainen ja Bradley pieksivät North Carolina A&T:n 52-83 (28-32). Tahvanainen sai runsaasti peliaikaa pussittaen kuusi pistettä, noukkien kaksi levypalloa ja tarjoillen yhden syötön 22 minuutissa.

Gustavson 10 pistettä ja yksi näyttävä donkki

Andre Gustavson ja Richmond jylläsivät kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa, kun Spidersin jalkojen alle jäi South Alabama lukemin 57-75 (24-29). Gustavson sai peliaikaa 24 minuuttia, joiden aikana hän keräsi itselleen 10 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Gustavson oli isossa roolissa, kun Spiders karkasi vahvan toisen puoliajan turvin. Suomalainen löi muun muassa komean alley oop -donkin.

Elias Valtonen ja Arizona State voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa, kun Sun Devis kaatoi Louisianan 65-77 (26-38). Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa kirjauttaen 17 peliminuutissa kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston, mutta jääden pisteittä.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly katkaisivat viiden ottelun mittaisen tappioputkensa päihittämällä Sienan 66-70 (33-28). Cal Poly oli vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria 11 pisteen takana, mutta nousi lopulta voittoon. Aloitusviisikossa pelannut Jaakkola haki kaksi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja torjui kerran, mutta jäi pisteissä nollille pelaamassaan 20 minuutissa.

Hannes Pöllälle pelilupa NCAA:lta

Oklahoman yliopistosta täksi kaudeksi UT-Martiniin siirtynyt Hannes Pöllä teki debyyttinsä Skyhawksin riveissä. Pöllä sai runsas viikko sitten peliluvan NCAA:lta ja sentteri pelasi välittömästi aloitusviisikossa, kun UT-Martin hävisi Central Michiganille 75-84 (42-42).

Pöllä sai peliaikaa kokonaisuudessaan 14 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa neljä pistettä, viisi levypalloa sekä yhden torjunnan ja riiston.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.