Hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket otti Korisliigassa kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa lukemin 89–74 (32–35), kun Joensuun Kataja Basket vieraili karhuluolassa.

Katajalle vierailu Kauhajoella oli jo kuudes ottelu putkeen vieraskentillä. Seuraavan ottelunsa joensuulaisjoukkue pääsee helpottavasti pelaamaan taas kotiparketillaan. Tosin sunnuntaisen Kouvot-ottelun jälkeen Kataja pelaa jälleen kaksi seuraavaa otteluaan vieraissa. Kataja jatkaa sarjataulukon kahdeksantena kahdeksalla voitollaan ja yhdeksällä tappiollaan.

Karhu Basket hävisi maanantaina Kauhajoella Suomen Cupin puolivälierän Tampereen Pyrintöä vastaan. Nyt oranssipaidat olivat tuohon koitokseen verrattuna saaneet kokoonpanoonsa täytettä muutaman avainpelaajan osalta. Samalla Karhu Basketille tuli tämän kauden Korisliigassa nyt tusina voittoja täyteen 19 ottelun jälkeen.

Karhu Basket ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä, jonka kotijoukkue voitti tylyin lukemin 37–14. Moisesta ei Kataja enää kiriin toipunut.

– En itsekään huomannut erän aikana, että noin paljon teimme pisteitä. Taululta katsoin neljänneksen jälkeen, että oho, aika paljon pisteitä teimme. Hyvin tulimme toiselle puoliajalle ja käänsimme ottelun eduksemme, Karhu Basketin sisäpelaaja Mikael Laihonen (8/5) mietti Elisa Viihteen haastattelussa Koripalloliiton mukaan.

Kauhajokelaiset upottivat kolmen pisteen heittonsa komeasti 55 prosentin tarkkuudella, 15/27. Karhu Basketin parhaimmistoa olivat Okko Järvi (22/5) ja Samuel Givens (21/5/6s). Katajalta pirteimpiä olivat Jarred Ogungbemi-Jackson (19/5/4s) ja Omar Calhoun (15/3/3s).

Karhu Basketin kausi jatkuu keskiviikkona Uudessakaupungissa. Kataja siis isännöi sunnuntaina Kouvoja.