Chicago Bulls kaatoi läntisen konferenssin kakkosjoukkueen Los Angeles Clippersin täpärästi 106-109 kotikentällään United Centerissä. Lauri Markkanen pussitti 13 pistettä ja rohmusi 17 levypalloa.

Kun peliaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia, Bulls oli viisi pistettä takana. Tasoihin Bulls pääsi hyökkäyslevypallon kautta, kun Markkanen sai irtopallon näppeihinsä ja syötti Denzel Valentinelle, joka upotti tärkeän kolmosen.

Lopulta Zach LaVine ajoi ja viimeisteli loppulukeman and one -suorituksella, kun Clippersin Paul Georgen tasoitusyritys kolahti rautoihin.

Markkanen urakoi lähes 40 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa 13 pistettä, 17 levypalloa, neljä syöttöä, yhden riiston ja yhden torjunnan. Pelitilanneheittonsa ”Finnisher” upotti 4/8, joista kolmoset 3/6.

Bullsin pistekärki oli jälleen LaVine (31/4), joka sai taustatukea Markkasen lisäksi Thaddeus Youngilta (17/4), Valentinelta (16/4) ja Wendell Carter Jr:ltä (14/7).

Ilman Kawhi Leonardia pelanneen Clippersin johtohahmot olivat Paul George (27/4/6 syöttöä) ja Montrezl Harrell (30/7).

Bullsille voitto oli erityisen makea kahdestakin syystä. Lähiaikojen tiukat ottelut ovat useimmiten päättyneet vastustajalle sekä kyseessä oli Bullsin ensimmäinen voitto NBA:n kärkijoukkueista tällä kaudella.

Bulls pelaa seuraavan kerran maanantain ja tiistain välisenä yönä Oklahoma City Thunderia vastaan vieraissa.

Milwaukee kirjautti jo 18. peräkkäisen voittonsa, kun se päihitti kotonaan Clevelandin. Giannis Antetokounmpo (29) oli jälleen isäntien ykkösnimi. James Hardenin (39) vahva peli ei tällä kertaa riittänyt Houstonille voittoon Detroitista. Pascal Siakam (30) oli Toronton ykkösnimi Brooklyn-voitossa. San Antonio kukisti jatkoajan Phoenixin ja Miami kaatoi Meksikossa pelatussa ottelussa Dallasin, kun Dallasin Luka Doncic loukkasi nilkkansa ottelun alkuminuuteilla ja joutui jättämään pelin kesken. Nikola Jokic (28/14/12) johdatti tripla-tuplallaan Denverin voittoon Oklahoma Citystä.

NBA:n viime yön tulokset:
Phoenix-San Antonio 119-121
Toronto-Brooklyn 110-102
Chicago-Clippers 109-106
Memphis-Washington 128-111
Dallas-Miami 118-122
Milwaukee-Cleveland 125-108
Houston-Detroit 107-115