Suomen poikien maajoukkueille voitto ja tappio Baltic Sea Cupissa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkoi voittojen tiellä Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa Viroa vastaan. Suomen 18-vuotiaat pojat taas kärsivät tappion.

16-vuotiaiden poikien maaottelussa Viro taisteli tasapäisesti puoliaikaan asti, mutta pelin toisella puoliskolla Sudenpennut löysi lääkkeet, joilla virolaisten hyökkäyspelaaminen tyrehtyi.

Kun puolustuksen kautta saadut stopit kääntyivät nopeiksi hyökkäyksiksi toiseen päätyyn, niin Sudenpennut pääsi tuulettamaan selkeää 80-52 (34-30) -voittoa.

– Hyvä voitto. Meillä näyttää olevan käsissä sellainen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, joka on tasainen ja monipuolinen. Meillä on paljon hyviä pelaajia eri pelipaikoille ja ennen kaikkea puolustussuuntaan, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Se tekee valmentajan työn aika helpoksi, kun voi heittää kenet tahansa kentälle, niin tulee uusi nosto tasoon ja intensiteettiin. Voiton ylivoimainen avain oli, että saimme penkiltä 49 pistettä.

Vaihtopenkin takuumiehiin kuuluivat mm. Eemeli Yalaho (18/5/4 syöttöä), Eino Pällijeff (19/9), Juuso Salmi (5/3/4 syöttöä) ja Valtteri Heiskanen (2/3). Ensimmäisen puoliajan tähti oli kuitenkin Viljami Vartiainen (16/6).

Viron pistemiehiksi nousivat Karl Markus Poom (12/2) ja Karl Gustav Jurtsenko (13/4).

Viro karkasi päätösneljänneksellä Suomen 18-vuotiailta pojilta

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai vastaansa urheilullisen ja fyysisen Viron. Tasaisessa ottelussa Sudenpennut sai loistavan alun kolmannella neljänneksellä, karaten jo yli kymmenen pisteen taakse, mutta neljänneksen loppupuolella alkoi musta hetki, joka jatkui neljännelle jaksolle saakka.

Viro vei päätösneljänneksen ylivoimaisesti 8-23 ja voitti ottelun 74-85 (42-42).

– Kokonaisuudessaan hyvä joukkue vastassa ja esitimme hyviä asioita. Ei tarvitse päätä pensaaseen lauttaa, vaikka harmittaa, että matsi vinksahti käsistä. Kaikki kunnia voittaneelle joukkueelle, joka oli tuon verran parempi tänään, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.

Suomen pisterikkaimmat olivat Max Besselink (16/8/3 riistoa) sekä Joel Mäntynen (14/7).

Viron pistekolmikon muodosti Markus Ilver (21/9), Hugo Toom (21/9) ja Johannes Kirsipuu (18/6/6 syöttöä).

Suomen nuorisomaajoukkueet kohtaavat sunnuntaina Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Ruotsin. Suomen 16-vuotiaat pojat ovat edelleen tappioitta, kun taas 18-vuotiaat pojat hävisivät ensimmäisen ottelunsa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.