Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ylsi hopeamitaliin vuotuisessa Tallinnassa pelatussa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt taas saivat pronssiset mitalit.

18-vuotiaiden tyttöjen turnauksen viimeinen peli Ruotsia vastaan alkoi terävästi, mutta avausneljänneksen jälkimmäisellä puoliskolla ruotsalaiset pääsivät rokottamaan hetkellisesti Sudenpentujen puolustusintensiteetin laskiessa.

Välittömästi, kuin peilikuvana eilisestä Viro-ottelusta, suomalaisten puolustuksen ryhdistäytyessä vastustaja joutui pinteeseen ja Sudenpennut pääsi juoksemaan selkeään 93-66 (47-29) -voittoon. Kokonaisuudessaan Suomi pakotti Ruotsin 27 menetykseen.

Voi olla ylpeä kuinka kovasti tytöt teki puolustuspäässä, peli-ilmeestä ja siitä, että parannettiin peliä turnauksen kuluessa, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ruotsia vastaan Suomen pistekolmikko oli Alexandra Ailus (19/1/4 riistoa), Janette Aarnio (19/3/6 syöttöä/3 riistoa) sekä Henriikka Vähäuski (13/8). Aarnio palkittiin koko turnauksessa Suomen parhaaksi pelaajaksi.

22 pistettä heittänyt Stina Almqvist oli Ruotsin pistekärki.

Kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla Suomi sijoittui toiseksi neljän joukkueen turnauksessa. Kultamitalin otti kotiinsa tappioton Latvia.

Ruotsi veti pidemmän korren 16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa

16-vuotiaiden tyttöjen maaottelussa Ruotsi istahti kuskin paikalle ensimmäisellä puoliajalla jättäen Suomen molemmilla neljänneksillä vain yhdeksään pisteeseen. Vaikka Sudenpennut sai aikaan jonkinlaisen loppukirin, niin iskuetäisyydelle asti se ei kantanut.

Hopeamitalin Suomen nenän edestä napannut Ruotsi voitti lopulta lukemin 61-75 (18-33).

– Kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen, jossa Ruotsilla oli huomattavasti enemmän energiaa. He pystyivät toteuttamaan omaa pelaamistaan paremmin, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Suomelta yli kymmenen pistettä heittivät Elina Aarnisalo (11/2/3 riistoa), Nea Pettinen (14/9) ja monipuolista hyökkäyspään arsenaaliaan esitellyt Essia Hurme (15/3). Pettinen palkittiin koko turnauksessa Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Ruotsin tehokolmikoksi nousivat Emilia Englund (10/2), Edessa Noyan (16/10) ja Wilma Sörensen (12/2).

Suomi sijoittui turnauksessa kolmanneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Mestaruuden pokkasi kolmella voitolla Latvia.