Miesten Suomen Cupin toinen finalisti selvillä

Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas ottivat mittaa Suomen Cupin toisessa välierässä. Tiukan väännön jälkeen finaaliin selviytyi Vilpas 95–97-voitolla.

Pyynikin palloiluhallissa Tampereella pelattiin Suomen Cupin toinen välierä, josta Helsinki Seagullsin seuraksi finaaliin lähti Salon Vilpas. Kotijoukkue Pyrintö joutui maistamaan tasaväkisen ottelun päätteeksi karvasta 95–97-tappiota.

Ottelun korisankareita olivat Vilppaan DJ Laster ja Pyrinnön BJ Raymond – kumpikin 23 pisteen saldolla. Johtoasema vaihteli joukkueelta toiselle kuin vetoketju, ja pitkälle tauolle mentäessä kotijoukkue vielä johti 41–39. Toisella puoliajalla Vilpas kuitenkin veti pidemmän korren.

– Ryhdistäydyimme toisella puoliajalla. Ensimmäinen oli vähän haahuilua ja aika huonoa pelaamista, kommentoi Vilppaan Henri Kantonen Koripalloliiton tiedotteessa.

Pyrintö sai mahdollisuuden vielä kammeta itsensä johtoon, kun ottelua oli jäljellä neljä sekuntia. Nick Kellogg pääsi antamaan syöttöä sivurajalta pelin ollessa 95–96 Vilppaan hyväksi. Hän yritti syöttää korille leikkaavalle Raymond Nixonille, mutta Vilppaan tiukan puolustuksen ansiosta pallo päätyi ulos kentältä ja takaisin vieraiden haltuun. Vilppaan nostettua johtoa vapaaheittoviivalta rikkomisen jälkeen 95–97:ään ja heitettyä tahallaan toisen vapaaheiton ohi Osku Heinonen pääsi vielä yrittämään omasta päädystä hallelujaheittoa, mutta onni ei ollut mukana.

– Ero ei kasvanut kummankaan hyväksi kovin suureksi missään vaiheessa. Viimeinen kolikonheitto olisi voinut kääntyä kuinka päin vain. Meillä tapahtui hirveitä merkkausvirheitä, jotka johtivat BJ Raymondin ilmaisiin kolmen pisteen koreihin, mutta kun aloimme taas noudattaa puolustuskonseptiamme, saimme lopussa muutaman tärkeän stopin, tiivisti Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen.

Vilppaalla on näytön paikka Korisliigassa nyt, kun kantaviin voimiin kuuluva pelinjohtaja Teemu Rannikko loukkaantui ja on todennäköisesti koko loppukauden poissa kokoonpanosta. Suomen Cup toimii joukkueelle suuntaa antavana koetinkivenä sen osalta, miten hyvin peli toimii ilman Taikuria, ja toistaiseksi valmentaja Tuominen on näkemäänsä erittäin tyytyväinen.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Rannikon loukkaantumisenkin jälkeen olemme säilyttäneet taisteluilmeen eikä kukaan ole jäänyt voivottelemaan vaan painamme tällä porukalla niin hyvin kuin vain pystymme, Tuominen sanoi.

Salon Vilpas kohtaa Suomen Cupin finaalissa Helsinki Seagullsin 25. tammikuuta 2020. Ottelu pelataan Helsingissä, ja sen televisioi Yle.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.