Koripallomaajoukkueet saavat uuden varustekumppanin

© Kuva: fiba.com

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

Avia on solminut Koripalloliiton kanssa monivuotisen sopimuksen, jonka myötä Avia vaatettaa jatkossa niin Susijengin kuin muut Koripalloliiton alaiset maajoukkueet. Ensimmäistä kertaa Susijengi ottelee Avia-vaatteissa jo helmikuun lopulla pelattavissa EM-karsintaotteluissa.

– Toivotamme Avian avosylin tervetulleeksi pääyhteistyökumppaneidemme joukkoon. Kyseessä on Koripalloliitolle erittäin merkittävä sopimus, jonka syntymisessä moni asia loksahti kohdalleen. On erittäin hieno asia, että jatkossa Susijengin fanituotteita on saatavilla K-Citymarketeista, iloitsee Koripalloliiton myyntijohtaja Timo Vertio Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2015. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön jalokiviä ovat olleet alakoululaisille suunnatut Pikkusudet-tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue. Uutena pilottihankkeena käynnistyy mm. yläkoululaisten liikkumisen lisääminen 3×3-koriksen avulla.

– Olen iloinen, että K-ryhmän ja Koripalloliiton yhteistyö laajenee entisestään, kun uuden pilottihankkeen lisäksi K-ryhmässä yksinmyynnissä oleva Avia vaatettaa jatkossa myös koripallomaajoukkueet. Olemme liikuttaneet yhteistyössä jo yli 85 000 nuorta, ja nyt meitä yhdistää molempien toiminnassa mukana oleva merkki, Avia, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupan johtaja Harri Hovi kertoo.

Avia rantautuu K-Citymarketteihin, Susijengin virallisia fanituotteita jatkossa myös kaupoissa

Avian ja Koripalloliiton yhteistyön myötä urheiluvaatemalliston lisäksi K-Citymarketeihin rantautuu tammi-helmikuun vaihteessa myös Avian virallisia Susijengi-fanituotteita.

Avia aloittaa kevään 2020 vaatteiden uusien merkkien sisääntulon K-Citymarketeissa. Vain K-Citymarketeista saatavilla olevat Avia-tuotteet saapuivat valikoimiin sopivasti voimakkaimman hyvinvointitrendin aikaan.

– Vuoden alussa hyvinvointitrendi nousee, ja omaan hyvinvointiin panostaminen näkyy myös K-Citymarketeissa: esimerkiksi urheiluvaatteita myydään alkuvuodesta enemmän kuin minään muuna aikana vuodesta. Viime vuosina urheiluvaatteiden kauppa on markkinassa kasvanut, ja samalla myös urheilullista ilmettä myös vapaa-ajalla suosiva athleisure-trendi on tullut pysyväksi osaksi suomalaista elämäntapaa, Keskon osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg kertoo.

Kaupan liiton selvityksen mukaan suomalaisten suosituimmat vaatekaupat ovat marketteja, joista vaateostoksia on mahdollista tehdä ruokaostosten yhteydessä.

– K-Citymarketin valikoimissa on merkkejä, joita ei ole aiemmin saanut joko mistään muualta tai lähellä olevista marketeista. Myös Kaupan liiton selvitys osoittaa, että vaatevalikoimien laajentumisella ja uudistumisella on asiakkaille suuri merkitys, ja tämän jatkoksi Avia sopii erinomaisesti. Merkin valikoima vastaa myös trendiin urheiluvaatemuodin laajentumisesta: se käsittää nykyään treenin lisäksi myös esimerkiksi college- ja kotoiluvaatteet, Åberg kertoo.

Avia on amerikkalainen urheiluvaatevalmistaja, joka on toiminut jo vuodesta 1979.

– Merkki puhuttelee niin luonnossa kuin urbaanissa ympäristössä liikkuvia. Vaikka brändi onkin amerikkalainen, sopii mallisto hyvin meille suomalaisille: meille saapunut Avian mallisto on mitoitettu suomalaisille sopivaksi, Åberg kertoo.

Lähde: Koripalloliiton tiedote