Uudenkaupungin Korihait teki viikon yllätyksen voittomalla Kouvot Kouvolassa luvuin 86­–88. Kouvot on parhaillaan pohjimmaisena joukkueena playoff-viivan yläpuolella 20 sarjapisteellä, kun taas Korihait nosti oman pistesaldonsa kahdeksaan vihdoin kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa jälkeen.

Ottelu eteni äärimmäisen tiukkana alusta loppuun asti, ja Kouvot pysyi iskuetäisyydellä viimeisiin hyökkäyksiin saakka. Kotijoukkueen Vili Nyman tasoitti ottelun vapaaheittoviivalta vielä neljä sekuntia ennen loppusummeria, eikä Korihailla ollut jäljellä aikalisiä, mutta Korisliigaan vasta hiljattain paluun tehnyt Kevin Ware sinkosi kentän päästä päähän ja upotti sulavan puolenmatkan hyppyheiton.

– Heidän takamiehensä pääsivät vauhtiin lopussa, ja me aloimme rikkoa mutta väärissä tilanteissa. Olen todella tyytyväinen, että saimme silti vietyä voiton. Lopussa pohdin, aikovatko he träpätä minut, sillä olen nopea takamies. Pyrin lukemaan peliä ja yritin vain päästä niin pitkälle kenttää kuin mahdollista. Sitten vain heitin viimeisellä mahdollisella hetkellä, kertasi Ware ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Waren tilastokorttiin kertyi ottelun aikana yhdeksän pistettä, viisi syöttöä ja kuusi levypalloa. Parhaan saldon Korihaista keräsi Richaud Pack, joka sai aikaan 23 pistettä. Kouvojen puolella joukosta erottui penkiltä tullut Avery Woodson 24 pisteellä, viidellä levypallolla ja kuudella syötöllä.

– Annoimme yhdellä harhasyötöllä mahdollisuuden Kouvolalle vielä voittaa tämä ottelu, mutta tällä kertaa kävi näin. Sanoin pojille ennen peliä, että olen kaivannut voiton jälkeisiä haastatteluita. Näitä en ole pitkään aikaan tehnyt, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.