Naisten Korisliigassa kärkipaikka vaihtui

Sunnuntaina kirvelevän tappion Suomen Cupin finaalissa kärsinyt Kouvottaret matkasi torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret haki voiton 88-74.

Ensimmäinen neljännes pelattiin tasaisissa merkeissä. Tauolle mentiin tilanteessa 25-25. Vierasjoukkue otti pelin hallinnan toisella jaksolla. Puoliajalle mentiin Kouvottarien johtoasemasta 45-34.

– Tänään hävisimme levypallot reilusti, sitä ei saisi tapahtua, vaikka vastassa olikin hyviä ja isoja pelaajia. Alkuun liikuimme hyökkäyksessä paremmin, sitten liike loppui ja myös pallon liike väheni, mikä teki korinteosta vaikeaa, HBAn Janette Aarnio pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Camille Zimmerman loisti ensimmäisellä puoliajalla. Hänellä oli kasassa 15 pistettä. Amerikkalaispelaajan heittoprosentti oli myös kova. Pelitilanneheitot upposivat 77% tarkkuudella ensimmäisen puoliskon aikana. HBAn pisteistä vastasi pitkälti Awak Kuier, joka pussitti 16 pistettä puoliaikaan mennessä.

Vierasjoukkue aloitti myös kolmannen jakson hyvin ja kasvatti eron jo 18 pisteeseen. Kolmas neljännes päättyi Kouvottarien johtaessa 65-50. Kokeneempi kouvolalaisjoukkue ei viimeisellä neljänneksellä enään päästänyt Märskyä yllättämään ja voitti pelin lopulta pistein 88-74.

– Ottelun alku oli meiltä huono, ehkä siinä oli jonkinlaista keskittymisen puutetta Cupin finaalipelin jälkeen.  Sitten saimme puolustuksen intensiteettiä nostettua ja siitä peli lähti kulkemaan. Jaksoimme myös hyvin ottelun loppuun asti, laaja rotaatio auttoi siinä, Kouvottarien Jemina Airaksinen totesi.

Kuier teki tällä kertaa huikeat 38 pistettä ja riisti pallon viisi kertaa. Vastapainoksi hänelle kuitenkin kertyi 7 pallonmenetystä. Ebba Pekonen ja Janette Aarnio tekivät molemmat kymmenen pistettä. Zimmerman oli vierasjoukkueen tehokkain pelaaja 31 pisteellä ja 13 levypallolla. Ameryst Alston pussitti 19 pistettä.

Voitollaan Kouvottaret nousi ainakin hetkellisesti sarjan kärkipaikalle. Sillä on nyt kasassa kaksi pistettä enemmän, kuin toisena olevalla Peli-Karhuille. Kotkalaiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun vähemmän. HBA on seitsemäntenä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.