Miesten koripallo maajoukkue aloitti EM-karsinnat selvällä 58-80 (24-37)-tappiolla Serbialle.

Serbia näytti vahvuutensa heti ensimmäisellä neljänneksellä. Järkälemäinen Miroslav Raduljica dominoi Suomen korin alla poimien joukkuekavereidensa ohiheittojen levypallot ja nostellen ne sisään ja puolustuspäässä Serbian aggressiivinen puolustuspelaaminen aiheutti Suomelle vaikeuksia. Suomi sai hyviä heittopaikkoja, mutta ne menivät harmittavasti useimmiten ohi. Suomi sai ainoastaan yhden kolmen pisteen heiton sisään kahdeksasta yrityksestä ja Serbia vei levypallot peräti 15-5. Senpä johdosta Serbia pääsi 19-10-johdossa toiselle neljännekselle.

Pelin juoni jatkui samana myös toisella neljänneksellä. Suomi oli puolustuksessa askeleen perässä ja hyökkäyspelaaminen oli staattista eikä Serbia antanut lainkaan tilaa. Suomalaisittain kohokohta oli Alexander Madsenin komea blokki ensin puolustuspäässä ja heti perään onnistunut kolmen pisteen heitto. Serbia pääsi tauolle kuitenkin 37-24-johdossa.

Kolmannelle neljännekselle Suomi tuli energisesti ja pystyi kamppailemaan tasapäisesti ja kävi kahdeksan pisteen päässä. Suomi sai puolustuksessa pysäytettyä Serbian hyökkäyksiä, mutta Serbian puolustus ei antanut valkopaidoille mitään ilmaiseksi. Jakson loppua kohden Serbian ote taas kiristyi ja ero kasvoi 23 pisteeseen ennen päätösneljännestä. Serbia vei jakson viimeiset kuusi minuuttia peräti 22-7 ja sitä myöten peli oli taputeltu ennen päätösneljännestä.

Viimeinen jakso oli pelkkä muodollisuus. Suomen valopilkkuna hääri ottelussa 16 pistettä heittänyt Topias Palmi, joka kasasi ison osan pisteistään ottelun loppuhetkillä. Muita suomalaisia ei päässyt kaksinumeroisille ja seuraaviksi parhaat pistemiehet olivat Carl Lindbom (7/3/3), Alex Murphy (7/3/2) ja Mikko Koivisto (7).

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu sunnuntaina Sveitin vieraana. Etukäteen Sveitsi on nimenomaan Suomen päävastus näissä karsinnoissa. Voittamalla molemmat ottelut Sveitsiä vastaan Suomi etenee ensi vuoden EM-kisoihin.