Suomalaisvalmentajan joukkueelle yllätysvoitto EM-karsintojen avauksessa

© Kuva: fiba.com

Viron maajoukkuetta valmentava Jukka Toijala sai oivan startin EM-karsinnoille, kun Viro haki kovan 81-72 (45-23)-voiton Pohjois-Makedonian vieraana.

Viron ratkaisun avain oli toinen neljännes, jonka se voitti peräti 25-5 eikä Pohjois-Makedonian toisen puoliajan kiri riittänyt tuomaan sitä enää rinnalle. Viron ykkösnimi oli 31 pistettä paukuttanut Kristian Kullamae.

– Onnittelut pelaajilleni ja onnittelut myös Pohjois-Makedonialle toisesta puoliajasta, jolloin he näyttivät luonnetta. Pysyimme kuitenkin rauhallisina ja pystyimme pitämään painetta tärkeillä hetkillä.

– Olen erittäin iloinen tästä startista. Pojat ovat tehneet kovasti töitä viimeiset muutaman päivän ja huomasi, että he nauttivat olla yhdessä kentällä. Tämä on vain yksi peli, mutta tämä on hyvä aloitus tälle kampanjalle, Toijala iloitsi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ottelun voitto oli Virolle äärimmäisen tärkeä myös siinä mielessä, että se otti jo ison harppauksen kohti EM-kilpailuja. Lohkon muut joukkueet ovat jo kisapaikkansa varmistanut kisaisäntä Italia sekä Venäjä. Lohkosta on jaossa kaksi jatkopaikkaa kisoihin.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta