Miesten koripallomaajoukkue otti EM-haaveiden kannalta elintärkeän voiton kaataessaan Sveitsin vieraskentällä 69-64 (21-36). Suomen esitys oli hyvin kaksijakoinen, sillä ensimmäinen puoliaika oli täyttä tuskaa, mutta toisella joukkue sai tarvittavat onnistumiset voittoon. Suomen ykkösnimeksi nousi toisella puoliajalla kuumaksi päässyt Sasu Salin.

Ensimmäinen neljännes oli Suomelle jälleen vaikea. Suomelle avautui hyviä heittopaikkoja, mutta sama tahti jatkui kuin torstaina Serbiaa vastaan, eli suomalaispelaajien heitot kolisivat lähinnä rautoihin. Samaan aikaan Sveitsi sai puhkottua Susijengin puolustuksen ja pääsi 21-11-johdossa toiselle neljännekselle.

Toisella neljänneksellä Suomi sai kuparisen rikottua vasta 4,5 minuutin jälkeen ja sinä aikana Sveitsi oli karannut jo 18 pisteen johtoon. Suomi ei saanut pelitilannekoria peräti 11 minuuttiin. Suomen onneksi Sveitsilläkin oli omat vaikeutensa hyökkäyspelaamisessa eikä ero ollut tauolle lähdettäessä kuin 13 pistettä. Suomen pelitilanneheitot ensimmäisellä puoliajalla olivat musertavat 6/36.

Kolmannella neljänneksellä Salin (25/7) otti joukkueen harteilleen ja vapautti joukkueen tunnelmaa upottamalla pari todella kovaa kolmen pisteen heittoa sisään ja ero kutistui jo kahdeksaan. Vaikka hyökkäyspelaaminen oli vielä kaukana jouhevasta, niin heitot löysivät tiensä koriin välillä hieman onnellakin. Kuin hattuna naulaan Ilari Seppälä (7) pussitti summerin soidessa ajon levyn kautta sisään ja eroa oli viimeiselle neljännekselle lähdettäessä seitsemän pistettä.

Päätösneljänneksellä Suomi jatkoi takaa-ajoaan ja hivuttautui koko ajan lähemmäs. EM-karsintadebytantti Edon Maxhuni (3/3/5) esiintyi pirteästi ja toi kaivattua sähinää molempiin päihin kenttää. Samanaikaisesti Salin upotti kovia koreja sisään. Maxhuni tarjoilikin Alexander Madsenille (8/10/2 torjuntaa) upean alley-oopin siirtäen Suomen johtoon pari minuuttia ennen loppua. Suomi pystyi pitämään johtonsa loppuun saakka.

Voitto oli Suomelle äärimmäisen tärkeä, sillä Sveitsi on nimenomaan se Suomen päävastustaja EM-kisapaikkaa silmällä pitäen. Käytännössä Suomi ja Sveitsi ratkovat keskenään lohkon kolmannen EM-kisajoukkueen. Suomen EM-karsinnat jatkuvat marraskuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Serbian ja kotona tulevan kisaisäntä Georgian. EM-karsinnat päättyvät ensi vuoden helmikuussa kotiottelulla Sveitsiä ja vierasottelulla Georgiaa vastaan.