Noin kuusi viikkoa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Lauri Markkanen palasi Chicago Bullsin vahvuuteen 13 pisteen voimin, kun Bulls hävisi Minnesota Timberwolvesille 108-115.

Lantion rasitusvammasta kärsinyt Markkanen ei rehkinyt vielä täysiä minuutteja, vaan Bulls peluutti suomalaista vajaat 21 minuuttia. Markkasen 13 pisteestä kahdeksan syntyi toisella neljänneksellä, kun Bulls piti vielä käsissään johtoasemaa.

– Tuntui ihan hyvältä. Totta kai kuuden viikon tauon jälkeen keho ei ole täysin normaali. Ensimmäinen puoliaika tuntui hyvältä, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kotijoukkue Timberwolves nousi kolmannen neljänneksen aikana kuitenkin johtoasemaan, jota se ei enää luovuttanut.

Markkanen pussitti pelitilanneheittonsa 6/10, joista kolmoset 1/4. Kolmentoista pisteen lisäksi hänen näppeihinsä tarttui neljä levypalloa.

Bullsin paras pistemies oli lähiaikoina kovassa vireessä ollut tulokas Coby White, joka säkitti 26 pistettä ja tarjoili kuusi syöttöä. Timberwolvesin pistehai oli Malik Beasley (24/3).

Chicagolaiset ovat tappion myötä itäisessä konferenssissa yhdennellätoista sijalla.

Dallasin Luka Doncic teki seurahistoriaa tilastoimalla uransa 22 tripla-tuplan (30/17/10) Dallasin voittaessa New Orleansin. Doncic jakoi ennätyksen ennen Jason Kiddin kanssa. Doncicin ohella Kristaps Porzingis (34/12) oli tehokkaana.

Bostonin Jayson Tatum (32) viidennessä pelissään peräkkäin vähintään 30 pistettä auttaessaan Bostonin voittoon Clevelandista. Clevelandin Collin Sexton (41) oli koko yön ykköstykki. Miami kukisti Orlandon, vaikka Magicin Terrence Ross (35) teki taikojaan. Julius Randlen (32/11) vahva peli jäi ilman palkintoa New Yorkin hävitessä kotikentällään Utahille.

Giannis Antetokounmpo (29/12) siivitti Milwaukeen voittoon Indianasta. Memphis murjoi Brooklynin, Oklahoma City haki voiton Detroitista ja Portland otti voiton Washingtonista.

NBA:n viime yön tulokset:
Cleveland-Boston 106-112
Detroit-Oklahoma City 107-114
Milwaukee-Indiana 119-100
Miami-Orlando 116-113
Brooklyn-Memphis 79-118
New York-Utah 104-112
Minnesota-Chicago 115-108