Suomalaisvalmentajalle kahden vuoden jatkosopimus itävaltalaisjoukkueen kanssa – ”Tuo valmentajana varmuutta ja jatkuvuutta”

Anton Mirolybov on solminut jatkosopimuksen itävaltalaisen Swans Gmundenin kanssa.

42-vuotiaan Mirolybovin alku Swans Gmundenin penkin päässä on ollut hieno. Sarjan kärkijoukkueisin povattu ryhmä on Itävallan Superliigassa jaetulla kärkipaikalla tasapisteissä Klosterneuburgin kanssa, kun runkosarjaa on pelaamatta kuusi ottelua.

– Erittäin hyvä fiilikset jatkosopimuksesta. Olen viihtynyt seurassa ja kaupungissa todella hyvin. Hommat toimivat ammattimaisesti ja pystyn keskittymään vetämään hyviä harjoituksia ja voittamaan pelejä, Mirolybov iloitsee tuoreesta jatkodiilistään Koripalloliiton tiedotteessa.

Seurajohto on ollut tyytyväinen suomalaisvalmentajan johtamaan joukkueeseen, jonka tähtäimessä on palauttaa mestaruuspokaali kaupunkiin kevään 2010 jälkeen.

– Anton on tehnyt hienoa työtä ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän on pystynyt kehittämään pelaajia ja ymmärtää hyvän joukkuepelin merkityksen. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että hän jatkaa seurassamme seuraavat kaksi kautta, joukkueen GM Richard Poiger kommentoi.

Mirolybov on tyytyväinen jatkosopimukseen.

– Aloitimme neuvottelut kaikessa rauhassa jo vuodenvaihteessa. Tämä tuo minulle valmentajana varmuutta ja etenkin jatkuvuutta, jota olen kaivannut viime vuodet. Tässä seurassa kohtaavat ne asiat, joita haluan: motivoituneet pelaajat ja toimiva seura. Myös kaupunki on äärimmäisen hieno.

Mirolybovin apuvalmentajana on toiminut BC Nokian valmennusstaffista Itävaltaan siirtynyt Aleksi Koskinen.

– Aleksi on tehnyt tällä kaudella työstäni helppoa. Ensimmäistä kertaa minulla on ulkomailla valmentaessani suomalainen apuvalmentaja, ja yhteistyömme on toiminut todella hienosti.

– Seuraava tavoite on saada sorvattua hänelle ja pelaajille jatkosopimukset. Tahtotilani on se, että joukkue pysyisi mahdollisimman samana ensi kaudella, Mirolybov päättää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote