Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

Perjantaina puolivälierissä Bradley selätti niukasti 59-64 (27-24) Southern Illinoisin. Tahvanainen oli liekeissä kaaren takaa säkittäen puolet kahdeksasta kolmosyrityksestään 12 pisteen illassa. Pistetusinan oheen suomalainen nappasi 25 minuutissa viisi levypalloa, yhden syötön ja riiston.

Välierissä Bradley sai vastaansa Draken, joka kaatui loppunumeroin 66-76 (35-44). Tahvanainen pelasi penkiltä 26 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi viisi pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä.

Loppuottelussa Bradleyn puolustus nosti päätään toisella puoliajalla, kun Braves onnistui pitämään Valparaison vain 28 pisteessä kahdenkymmenen minuutin ajan. Bradley pääsi juhlimaan toista peräkkäistä konferenssimestaruutta loppulukemin 66-80 (38-36).

Tahvanainen sai peliaikaa 21 minuuttia, joiden aikana syntyi kymmenen pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

Jantunen ja Gustavson päättivät runkosarjansa voittoon

Pac-12-konferenssin runkosarjan viimeisessä ottelussa Mikael Jantunen ja Utah voittivat jatkoajan jälkeen Coloradon 72-74 (41-33, 64-64). Jantunen aloitti jälleen pelin viisikossa ja keräsi tilastosarakkeeseensa kahdeksan pistettä, peräti 11 levypalloa, kaksi syöttöä, yhden riiston ja torjunnan.

Pac-12-konferenssin lopputurnauksessa Utah saa vastaansa ensimmäisenä Oregon Staten keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Andre Gustavsonin edustama Richmond päätti Atlantic 10 -konferenssin runkosarjansa voittoon pieksemällä Duquesnen 73-62 (37-29). Gustavson pelasi kuudentena miehenä 20 minuuttia kirjauttaen seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa sekä yhden syötön, riiston ja torjunnan.

Ensi viikonloppuna alkavaan Atlantic 10 -konferenssin lopputurnaukseen Richmond lähtee toiselta sijalta. Kokonaisuudessaan Richmondin kausi on tähän mennessä ollut menestys, koska joukkueen keräämät 14 voittoa Atlantic 10 -konferenssissa ovat koulun historian ennätys.

Raitanen ja San Francisco West Coast -konferenssin finaaliin

Remu Raitanen ja San Francisco kellistivät West Coast -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Loyola Marymountin 53-82 (26-39). Raitanen pelasi viisikossa 12 minuuttia, joiden aikana hän pussitti seitsemän pistettä ja noukki kolme levypalloa.

Puolivälierissä San Franciscon voittokulku jatkui, kun tällä kertaa Donsin jyrän alle jäi toisella puoliajalla Pacific loppunumeroin 72-54 (36-35). Tällä kertaa Raitanen rehki viisikkopelaajana 22 minuuttia tehtaillen kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja yhden torjunnan.

Välierissä San Francisco saa ensi yönä vastaansa Gonzagan.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee lähtevät Southeastern-konferenssin lopputurnaukseen kahdeksannelta sijalta, kun Vols hävisi viikonloppuna Auburnille 85-63 (42-31). Nkamhoua jäi pisteittä pelaamassaan kahdessa minuutissa.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly eivät päässeet Big West -konferenssin lopputurnaukseen, kun Mustangs hävisi runkosarjan viimeisessä ottelussa UC Santa Barbaralle 67-69 (35-26). Jaakkola pelasi viisikossa 15 minuuttia keräten neljä pistettä, kaksi levypalloa, riiston ja torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä.