Susijengin tähti palasi kentille – nuori lupaus väläytteli tehokkaana

© Kuva: Getty Images

Petteri Koponen palasi tositoimiin parin viikon tauon jälkeen ja oli auttamassa Bayern Münchenin voittoon Saksan Bundesliigassa. Bundesliigassa nähtiin myös Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin jättipaukku ja Espanjassa Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan.

Koponen pelasi yhdeksän minuuttia ja heitti neljä pistettä ja nappasi yhden riiston Bayern Münchenin voittaessa vieraskentällä Bayreuthin 91-75 (48-35). Bayern jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot
Iisalojen valmentaman Crailsheim Merlinsin järjesti kierroksen pommin voittamalla Euroliiga-joukkue ja hallitsevan cup-mestari ALBA Berliinin 91-82 (43-47). Kuten monta kertaa aiemmin tällä kaudella Crailsheim oli lopussa vahva vieden päätösneljänneksen 26-15. Voitto oli Crailsheimille viides peräkkäinen ja nousi samalla Berliinin ohi sarjassa kolmanneksi.

– ALBAlle tilanne oli tietenkin vaikea. Meillä oli seitsemän päivää aikaa valmistautua tähän otteluun ja heillä oli sinä aikana kolme peliä. Teimme tämän tänään puolustuksemme kautta. Toinen neljännes oli meiltä huono. Olen ylpeä joukkueesta. Hallin hieno tunnelma tuo meille energiaa, Iisalo iloitsi Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners otti tärkeän 90-82 (44-32)-voiton Giessen 46ersin vieraana. Skyliners on sarjassa nyt sijalla 14.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sen sijaan jäi aseitta Ludwigsburgin käsittelyssä ja taipui kotonaan 76-94 (41-53).
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan makoisaa voittoa, kun SIG Strasbourg kaatoi Ranskan liigan ottelussa Chalonin vieraskentällä 82-79 (46-36). Strasbourg taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen kymmenentenä.

– Hyökkäyksessä meillä oli vaikeat hetkemme, mutta puolustuksessa emme antaneet missään vaiheessa periksi. Olen iloinen ja minun on annettava pelaajille tunnustusta siitä miten he tulivat peliin ja heidän asenteestaan. Meidän täytyy nyt jatkaa tällä tiellä, Tuovi iloitsi Strasbourgin sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän 13 pistettä, kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riisto eivät riittäneet kantamaan Aix-Mauriennea voittoon Quimperia vastaan. Aix-Maurienne piti peliä pitkään hallussa, mutta Quimper nousi lopussa 78-76 (33-46)-voittoon. Aix-Maurienne on ProB:ssä 16.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa joutui tunnustamaan Baskonian paremmakseen 75-58 (37-30). Salinin tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen joutui jättämään edellisviikonlopun ottelun väliin sairastumisen vuoksi, mutta Nuutinen oli taas toipunut pelikuntoon ja auttoi Oviedon palaamaan voittojen tielle Espanjan LEB Orossa Oviedon kaadettua kotikentällään Leyma Corunan 88-70 (43-39). Nuutinen heitti 10 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Oviedo on sarjassa 16.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa säilytti paikkansa jaetulla kärkipaikalla, vaikka se hävisi Mallorca-Palman vieraana 62-71 (31-34). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen, kolmen levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Maxhuni loisti LEB Platassa, kun hän heitti Gran Canarialle 24 pistettä, otti yhden levypallon, antoi kuusi syöttöä, riisti sekä torjui kertaalleen, mutta siitä huolimatta Gran Canaria taipui Tizonan vieraana niukasti 88-89 (36-48). Gran Canaria on lohkossaan kahdeksantena.
Ottelutilastot

VEF Riika hurjasti 122 pistettä TalTechiä vastaan ottaen 122-91 (63-33)-voiton. Alexander Madsen käväisi kentällä vajaan kuuden minuutin ajan ja kasasi sinä aikana kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja torjunnan. Riika pitää Viron ja Latvian yhteisliigan kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Swans Gmundenin kanssa tehnyt Anton Mirolybov joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin liian kovaksi palaksi, kun Swans hävisi vieraskentällä 83-91 (48-40). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.