Vilpas nousi takaisin Korisliigan piikkipaikalle

Keskiviikko-illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

Runkosarjan lähestyessä loppua Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet kärkiasemaa kuin vetoketjutekniikalla. Keskiviikkona Vilpas kiilasi taas takaisin ykköspaikalle, kun se voitti KTP-Basketin selkeällä erolla 97–76 (36–26).

Vilpas aloitti ottelun rajulla 15–0-rynnäköllä, eikä Korisliigan neljännestä sijasta ansiokkaasti kiinni pitänyt KTP toipunut enää sen jälkeen. Vilppaan korintekoa johti Tobin Carberry, joka upotti 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Hänen työtään säesti totuttuun tapaan Tim Coleman, joka tilastoi 16 pistettä ja 12 levypalloa.

KTP:n puolella kovimmat tilastorivit rekisteröi Cullen Russo, jolle kertyi 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Vilppaan korinaluspelaaja Jamuni McNeace kommentoi ottelun jälkeen tyytyväisenä kokoonpanon uutta rakennetta.

– Kahden ison pelaajan käyttäminen kentällä yhtä aikaa auttaa meitä puolustuspäässä. En joudu kantamaan kaikkea vastuuta levypalloista yksin. Mutta tänään oli rankkaa. KTP voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyi taistella, McNeace kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Alemmillakin sijoilla käy kuhina

Kouvoilla ja Korihailla oli molemmilla keskiviikkona syy pelata. Kumpikaan ei voi tavoitella enää sarjan kärkipaikkoja, mutta kummallakin on omalla tavallaan kriittinen tilanne. Kouvot on parhaillaan alin joukkue playoff-viivan päällä ja Korihait puolestaan alin joukkue koko sarjassa ja vaarassa pudota.

Kotijoukkueena pelannut Korihait koki jälleen vaikean kolauksen, kun se kärsi Kouvoille tappion 78–99 (39–40). Kaikki ratkaisun avaimet olivat loppusuoralle asti tarjolla molemmille, sillä ottelu pysyi tiukkana koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta ero kuitenkin repesi valtavaksi.

Ottelun pistenikkarit olivat Kouvojen Derrick Barden 25:llä ja Korihaiden Richaud Pack 20:llä.

– Ensimmäisellä puoliajalla etenkin Ernest Zeigler III pääsi juoksemaan vapaasti, ja se oli juuri niitä asioita, joista olimme etukäteen puhuneet, että täytyy ottaa pois. Olimme puolustuksessa liian pehmeitä. Toisella puoliajalla saimme puolustukseen paremman intensiteetin ja pääsimme itse juoksemaan, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja.

Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin välisessä mittelössä panokset eivät olleet yhtä korkeat. Kumpikin joukkue on turvallisesti pudotuspelikategoriassa puolenvälin tuntumassa.

ällä kertaa kotijoukkue Pyrintö kaatui 82–104 (34–54) Katajalle, joka on parantanut esityksiään runkosarjan loppua kohden. Iso merkitys Katajan nousussa on ollut pelaajasiirroilla, ja keskiviikkoiltana tähtenä työskenteli Jamar Wilson, jonka tilastorivi näytti 23:a pistettä, seitsemää levypalloa ja viittä syöttöä.

Pyrinnön puolella puolestaan loisti erityisesti sentteri BJ Raymond, jolle kertyi 20 pistettä ja 11 levypalloa. Hyvää työtä nähtiin myös pelinjohtaja Antero Lehdolta, joka upotti 13 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

– Valmistauduimme hyvin kaksi päivää, mutta kyllä tämä meidän esityksemme oli aika iso pettymys. Ensimmäisellä jaksolla päästimme Katajan juoksemaan kenttää pitkälti meidän huonoista heitonvalinnoistamme, ja puoliajalle eroa tuli 20 pistettä. Se oli varmaankin ottelun suurimpia ratkaisuja, totesi Lehto.

Pyrintö on nyt runkosarjan viidentenä ja Kataja seitsemäntenä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.