Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

Korisliiga-seura Vilpas reagoi välittömästi muuttuneeseen tilanteeseen vain muutama päivä kauden lopettamispäätöksen jälkeen. Seura lanseerasi Punavalkoisten sydänten -kannattajajäsenyyden, jossa niin yksityiset kuin yrityksetkin voivat tukea seuraa vaihtoehtoisilla summilla.

– Pystyimme reagoimaan nopeasti, kun yhdistyksenä seuran hallitus oli aiemmin määrittänyt kannattajajäsenyyden. Olemme myyneet reilu 500 jäsenyyttä, joka tekee yli 15 000 euron tulon, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi Koripalloliiton sivuilla.

Tällä viikolla Vilpas toi nettikauppaansa Unfinished Business -t-paidan, jonka avulla on mahdollista tukea seuraa.

– Meillä on selkeä suunnitelma, miten etenemme. T-paita oli näistä järjestyksessään toinen. Meillä on vielä muutama asia, jotka tulevat ulos kuukauden sisällä. Jossain vaiheessa katse kääntyy ensi kauteen, mutta olemme halunneet paikata menetettyä kevättä nyt, kun se on ajankohtaista.

Vihiniemi on aidosti yllättynyt, miten moni on suoraan ollut yhteydessä seuraan ja kysynyt auttamistapoja heti koronaepidemian katkaistua sarjat. Sen sijaan että kausikorttien omistajat olisivat katkeroituneet jo maksettujen pelien loppumisesta, he ovat ymmärtäneet tilanteen vakavuuden ja alkaneet auttamaan seuraa.

– Seuran merkitys yhteisölle on suuri ja se on päässyt yllättämään meidätkin. Alussa tuntui, että kaikki romahtaa päälle, lukuisten ihmisten oma-aloitteellisuus auttamisen suhteen antoi meille valtavasti voimaa, Vihiniemi kiittelee.

Vilpas oli sarjojen lopettamishetkellä Korisliigan kärkipaikalla. Runkosarjan loppujen pelaamatta jääneiden otteluiden lisäksi oletettavissa oli, että kausi olisi kantanut pitkälle kevääseen. Vihiniemi rohkaisee seuroja sarjatasosta riippuen olemaan aktiivisia.

– Omaa yhteisöä kannattaa aktivoida nyt eri näköisillä jutuilla. Nyt ei saa jäädä paikalleen voivottelemaan poikkeustilannetta. Ihmisten auttamisen halu urheiluseuroja kohtaan olemassa ja se on suurta. Olemalla aktiivisia ja luovia, pystymme selviämään yhdessä tästä.

– Taustalla käydään toki jatkuvasti kumppaneiden kanssa neuvotteluita, löytyykö apua tähän hetkeen ja siihen, että tulevaa kautta pystytään rakentamaan. Vaikka tilanne on vaikea, onnistuimme äsken solmimaan merkittävän yhteistyösopimuksen ensi kaudeksi. Se kertoo siitä, että vaikka kaikki painivat haastavien aikojen keskellä, siellä jossain tulevaisuudessa meitä odottaa normaaliarki ja koripallokin. Siihen pitää uskoa, Vihiniemi päättää.

Lahti Basketballin Täystupa-kampanja on saanut hienon vastaanoton

Lahti Basketballin Täystupa-kampanjassa seuraa voi tukea hankkimalla loppukauden kotipelien hinnalla lippu ensi kauden avausotteluun. Sarjanousijalta jäi Korisliigassa pelaamatta ainakin viisi runkosarjan kotiottelua.

– Lähestyimme asiaa niin, että kampanjalla olisi selkeää katetta ja se olisi konkreettista. Kun tämä kaikki on jossain vaiheessa ohi, juhla on tulossa ja se on tietty peli, jota kaikki odottavat. Toivottavasti sitten kuin pelit jatkuvat, lukuisat ihmiset tulevat kanssamme juhlimaan urheilun paluuta, Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio avaa.

Suonio kertoo, että Täystupa-kampanja on saanut hyvän vastaanoton. Ihmiset ovat valmiita auttamaan seuroja vaikealla hetkellä, mutta se vaatii toimenpiteitä myös seuroilta. Mitään ei tapahdu itsestään.

Lahdessa parhaillaan valmistellaan seuraavaa liikettä.

– Meillä on toinen kampanja suunnitteilla, mutta se ei ole vielä lanseerausvaiheessa. Siinä teemana on koko kaupungin yhtenäisyys. Toiveissa on, että se saa loistavan vastaanoton ja siitä tulee koko kaupungin symboli vaikealla hetkellä. Fakta on se, että yhdessä tässä selvitään, Suonio päättää.

Koripalloliiton korona-sivustolle on kerätty koripalloseurojen kannatuskampanjoita sekä toimintamalleja. Pääset tutustumaan niihin täältä.